Nakon računa s otoka stigao račun iz centra Splita: "Sasvim OK za naš standard"

Foto: Facebook

NAKON što je račun iz kafića na jednom dalmatinskom otoku, na kojemu stoji da je cijena kapučina i sladoleda 60 kuna, pokrenuo burnu raspravu na društvenim mrežama, pojavio se još jedan račun, ovog puta iz centra Splita.

Na tom su računu, za razliku od onog otočkog po kojem kava i dva sladoleda koštaju 60 kuna, cijene mnogo niže. Tako jedan espresso košta pet kuna, dok je kava s mlijekom sedam.

I ovaj je račun izazvao brojne komentare.

"Sasvim OK za naš standard", "Onogatiboga, ovde triba pit kavu. Svaka čast. Nije u šoldima sve..." i "Ja iz Zadra dolazit ću na kavu u taj kafić", samo su neki od komentara.

Drugi misle da ovo nije isplativo.

"Loše!!! Još je uz te kave moga dat po dec soka gratis. Uh uh tribalo bi mu radit dnevno 600 kava da bi moga opstat", piše jedna korisnica Facebooka.

"Sa ovima cijenama ne bi moga ni konobaru dat plaću, a kamoli mu platit mirovinsko i ostalo, najam, roba, struja, voda, porez itd", dodala je ista korisnica.

Trećima je ove priče više preko glave.

"Jeste li više dosadni s računima. Na Braču imaš kavu za 7kn i za 25kn. Isto tako imaš pivu za 12kn i za 50kn. Kao i svugdje u svijetu", napisao je jedan korisnik Facebooka, dok je drugi dodao da bi naplaćivao to fotografiranje računa.

Pročitajte više