Račun za kavu i sladoled na dalmatinskom otoku naljutio Fejs: "Malograđanština"

Račun za kavu i sladoled na dalmatinskom otoku naljutio Fejs: "Malograđanština"
Foto: Facebook

RAČUN iz kafića na jednom dalmatinskom otoku, na kojemu stoji da je cijena capuccina i sladoleda 60 kuna, izazvao je raspravu na društvenim mrežama. 

40 kuna za dva sladoleda i 20 kuna za capuccino bilo je dovoljno da privuče pozornost pratitelja stranice "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca". 

I dok su neki komentirali da je to previše, drugi su zaključili "gušti se plaćaju". Složili su se jedino u tome da ih je ova fotografija razljutila - neke zbog cifre, a neke zato što je uopće objavljena

"...ko u Veneciji... fali još samo 'supplemento musica'... Za gudački kvartet...", "Ja se ne sićam da je itko od mojih prijatelja nakon putovanja u London, Amsterdam, Barcelonu, Rim, Pariz, Tokio, NY... došao i rekao 'ajme koliko sam platio račun i pokazao sliku'", "Koliki bi od vas dali sto kuna samo da su na Lastovu, Hvaru, Korčuli..Dubrovniku...za po ure uteći od svega? Gušti se plaćaju i amen!", "Iman osjecaj da ljudi naruče i plate samo da bi mogli uslikat racun i objavit na Facebooku jer je to posta trend...", "Zato postoji cijenik. Informiraš se, pogledaš... U suprotnom, slikajući ovakve račune; osoba odaje dojam izuzetno...hajde, bit' ću fina i neću reći kakve osobe. Ne želim nikoga uvrijediti. Doista. Osobno, to slikanje računa sa obale... Ne znam da li mi je više folirantski, ili debilno? Malograđanština, u svakom slučaju", bili su samo neki od komentara.

"Nije ovo preskupo. Samo bilo bi bolje da smo poznati po jeftinoći a ne skupoći", nadovezao se i administrator stranice.

Što vi kažete?

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara