Nakon smrti radnika Netflixa, Escobarov brat upozorio autore "Narcosa": "Trebate plaćenog ubojicu"

Screenshot: YouTube

NAKON što je prije tjedan dana u Meksiku ubijen Netflixov zaposlenik Carlos Muñoz Portal dok je tražio lokacije za snimanje serije "Narcos", brat Pabla Escobara, Roberto De Jesus Escobar Gaviria, poslao je upozorenje autorima serije koja prati život njegovog brata.

U intervjuu za Hollywood Reporter, Escobarov brat upozorio je Netflix da moraju poboljšati sigurnosne uvjete. "Treba eliminirati sve prijetnje. Jednom sam u džunglu nosio dva milijuna dolara u novčanicama po 100. Vojska je tada tražila mene i Pabla. Odjednom su počeli pucati na nas. Pablo i ja, s još nekim ljudima iz osiguranja, potrčali smo prema malom kanalu s vodom i otplivali. To smo sve uspjeli srediti bez oružja. Ako si pametan, ne treba ti oružje. Međutim, ako nisi, moraš ga koristiti. U ovom slučaju, Netflix bi trebao angažirati plaćene ubojice za sigurnost svojih ljudi", izjavio je Escobar.

On je prošle godine od Netflixa tražio milijardu dolara zbog korištenja lika i priče njegova brata, bez dopuštenja obitelji, međutim Netflix mu to nije isplatio. "Netflix se boji. Poslali su nam dugo pismo da nas preplaše. Trenutno preko naših odvjetnika pregovaramo s njima o isplati tih milijardu dolara. Ako ne plate, ugasit ćemo taj njihov mali show. Mi posjedujemo prava na sva naša imena te na 'Narcos' brend. Ne igram se s tim ljudima u Silicijskoj dolini. Oni imaju svoje telefone i lijepe proizvode. Ali ne poznaju život i nikad ne bi mogli preživjeti u džungli Medellin ili u Kolumbiji. Ja sam to uspio. Njihove majke su ih trebale ostaviti u maternici. To mi govorimo takvim ljudima koji dođu u Kolumbiju", rekao je.

Danas 71-godišnji Roberto De Jesus Escobar Gaviria bio je poznat kao "šef plaćenih ubojica", a 1993. godine je uhićen i osuđen na 10 godina zatvora. Izašao je 2013. godine i osnovao Escobar Inc., kompaniju koja ima sva prava na ime i priču Pabla Escobara.

Pročitajte više