Nakon spašavanja iz rashladne komore mačku Frostyju ostalo još osam života

DA U DOBRO poznatoj izreci o mačkama i njihovih devet života ima doista mnogo istine pokazao je slučaj britanskog mačka simboličnog imena Frosty, koji je čudom uspio preživjeti puna četiri tjedna u rashladnoj komori centra za distribuciju smrznute hrane u Northamptonshireu, prenosi danas Daily Mail.

Unatoč dugotrajnom boravku na vrlo niskoj temperaturi, a ona se u komori kreće oko -2 stupnja Celzijeva, mačak nije ozbiljnije ozlijeđen, no veterinari su mu morali amputirati veći dio ušiju i rep, jer je tkivo na tim dijelovima tijela odumrlo zbog dugotrajne izloženosti hladnoći.

Radnici pretpostavljaju da se jednogodišnji crno-bijeli mačak neopaženo ušuljao u komoru prije otprilike mjesec dana, a preživio je jedući smrznuti grašak i ližući led sa pakiranja smrznute hrane. Kako se skladište otvaralo samo s vremena na vrijeme, kada bi u njega velike hladnjače dovozile nove kontingente hrane, Frosty je ostao zatočen gotovo mjesec dana.

Aktivisti spasilačkog tima Društva za zaštitu životinja, koje su radnici pozvali nakon što preplašenog Frostyja nisu uspjeli uhvatiti, pretpostavljaju da se mačak uspješno skrivao iza paleta smrznute hrane svaki puta kada su se vrata skladišta otvarala kako bi se utovarivale ili istovarivale nove pošiljke hrane, a zbog buke i gužve koju su pritom stvarali radnici i viličari na ulazu u skladište nije se usuđivao sam izaći.

Frosty se uspješno oporavlja u Centru za životinje u gradu Leicesteru, a nakon izlaska čeka ga novi dom u kući jednog od radnika skladišta koji je izrazio želju da hrabrog mačka udomi.

Pročitajte više