Nakon suradnji s Joseom Carrerasom i Montserrat Caballe, Tony Cetinski nastupa s Placidom Domingom 21. listopada u Areni Zagreb!



SLAVNI operni pjevač Placido Domingo u zagrebačkoj Areni nastupa 21. listopada, u pratnji Zagrebačke filharmonije, pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna. Gosti na koncertu slavnog tenora na zagrebačkom koncertu su dvije sopranistice, Angel Blue i Micaela Oeste te hrvatski tenor Tony Cetinski.

Angel Blue


Američka sopranistica, Angel Blue pjeva treću godinu u programu koji vodi Maestro Placido Domingo "Young artist program" u losanđeleškoj operi, sa kojim usko surađuje. U losanđeleškoj operi zapaženi su njeni nastupi i uloge u operama: uloga Suzy u "La Rondine", Musetta u "La Bohem te uloga Micaele u operi "Carmen". Angel Blue osvojila je drugo mjesto na izboru "World opera competitiona-Operalia". "Mlada sopranistica Angela Blue pokazuje izrazito veliki talent, ona je "ubojica" visokih nota i nevjerojatnih kazališnih instinkta", napisao je o njoj Los Angeles Times.

Prije dolaska u Los Angeles, Angel Blue završila je glazbeni studij u UCLA i pohađala glazbeno sveučilište u Redlandsu. Kao solistica, debitirala je u 21. godini i do sada nastupala uz Kalifornijsku filharmoniju, Korejski simfonijski orkestar, Filharmoniju Riverside, Losanđeleški simfonijski orkestar i mnoge druge svjetske orkestre. Angel Blue je dobitnica mnogih glazbenih nagrada i vrlo talentirana umjetnica od koje se puno toga očekuje. Osim neospornih glazbenih kvaliteta, Angel Blue je i nevjerojatno lijepa djevojka koja je osim u pjevačkoj karijeri zabilježila i značajne uspjehe na natjecanjima ljepote. Neke od titula u rukama ove prelijepe sopranistice su: Miss Hollywooda 2005, Miss južne Kalifornije 2006 i 1. pratilja Miss Kalifornije 2006.

Micaela Oeste

Sopranistica Micaela Oeste dolazi u Zagreb kao gošća uz Angel Blue na koncertu slavnog tenora Placida Dominga u zagrebačkoj Areni, 21. listopada. Prije zagrebačkog koncerta slavni tenor pjevati će na otvorenje sezone 2011/2012 godine Kraljevske operne kuće u Muscatu u državi Oman, a gošća na koncertu biti će mu Micalea Oeste. Ona je bivša polaznica "Domingo-Cafritz Young Artist" škole u Washingtonskoj Nacionalnoj Operi. Zapaženu ulogu ostvarila je u ulozi Ophelije u izuzetno teškom i slavnom djelu Hamleta. U Washingtonskoj nacionalnoj operi ostvarila je i zapaženu ulogu Annine u operi "La Traviata". Svoj međunarodni debi Micaela je imala na festivalu Puccinnijevom festivalu u Bariju u operi "La Cecchina". Ima glazbenu diplomu sa Sveučilišta Northwestern, a pjevala je i kazalištu Scala arije i prizore iz Kleopatre.

Tony Cetinski

Tony je zaljubljen u glazbu od svoga djetinjstva, a svojim talentom, upornošću i radom isprofilirao se u jednu od najvećih zvijezda hrvatskog glazbenog neba. Ponosni je dobitnik odlikovanja Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za poseban doprinos kulturi. Višestruki je dobitnik nagrade Porin u nekoliko kategorija (pjesma godine, album godine, najbolji muški izvođač) i mnogo drugih nagrada i priznanja od struke i publike. Prema HDS ZAMP-u, Tony je u zadnjih četiri godine među prva dva najčešće izvođena glazbenika u cijeloj zemlji.


Tijekom svoje karijere Tony je imao čast snimiti duet "Dolce Suono" s jednim od najvećih svjetskih tenora, Joseom Carrerasom. Nakon snimanja dueta, Tony je imao čast nastupati s maestrom Carrerasom dva puta. Jose Carreras o njemu je kazao: "Odličan čovjek! Zabavan, sa snažnom osobnošću. Odličan pjevač. Ima nešto posebno u njegovom glasu, njegovo pjevanje je poput groznice, ispuni svaki dio tijela. Sviđaju mi se njegove pjesme i drago mi je što zajedno nastupamo".

Tony Cetinski nastupio je i kao specijalni gost Michaela Boltona na njegovom koncertu u Royal Albert Hallu u Londonu. Michael Bolton je naveo: "Tonyja poznajem već nekoliko godina i slobodno mogu reći da je jedan od najboljih pjevača koje sam čuo, a prethodno nisam čuo njegove albume, već sam ga isključivo čuo uživo. Fantastičan raspon glasa, fantastična kontrola".

Nakon spektakularnog nastupa sa Montserrat Caballe na otvorenju ovogodišnjeg ATP turnira u Umagu, diva je izjavila: "Jako je dobar glazbenik i interpretator. Istinski interpretator sa srcem i osjećajima. U tome i jest svrha glazbe. Osjećaji skladatelja vas nadahnjuju. On to osjeća i to se čuje kad pjeva".

Požurite po svoje ulaznice

Hrvatski tenor Tony Cetinski nastupa kao gost Placida Dominga u zagrebačkoj Areni, 21. listopada. Bit će to još jedan koncert o kojem će se dugo pričati. Koncert Placida Dominga nesumnjivo je najveći kulturni događaj ove jeseni u gradu Zagrebu, a jedan od najpoznatijih tenora današnjice zaslužio je i vrhunsku glazbenu pratnju - na zagrebačkom koncertu nastupa u pratnji najboljeg simfonijskog orkestra u državi, orkestra Zagrebačke filharmonije.

Posebna pogodnost pri kupnji ulaznica za koncert Placida Dominga pripremljena je za pretplatnike Zagrebačke filharmonije. Svi pretplatnici Zagrebačke filharmonije koji su već osigurali svoje pretplate, ali i svi koji će to upravo učiniti, imaju jedinstvenu prigodu da tijekom rujna ostvare poseban popust od čak 30 posto na kupnju ulaznice za spektakularni koncert Placida Dominga, 21. listopada, u Areni Zagreb.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima. Ulaznice za pretplatnike Zagrebačke filharmonije se mogu nabaviti na prodajnim mjestima Eventima uz predočenje abonentske ulaznice(godišnje karte za sezonu 2011./12.) te online na www.eventim.hr.

Pročitajte više