Naplaćuju kćeri stanarinu jer ne ide na faks: "To joj je životna škola"

PAR iz Texasa odlučio je naplaćivati stanarinu svojoj kćeri nakon što je odlučila da neće ići na fakultet.

Erika i Cody Archie iz Gatesvillea svoju su odluku objavili na TikToku i izazvali raspravu. 19-godišnjoj kćeri Kylee mjesečno stanarinu naplaćuju 200 dolara. Kylee je završila srednju školu u svibnju 2022. i već je 1. lipnja platila prvu stanarinu. Majka Erika priznaje da joj se to činilo malo grubo, no otac je bio odlučan.

@bar7ranch How do you feel about making your adult children pay rent to live at home? This is a REPOST from last year but since its on Fox Business News right now we thought we’d chat about it again! #Parenting #ParentsChargingRent #AdultChildren #DryHumor #Sarcasm #MarriageHumor #Marriage #CoupleTok #RanchTok #AgTok #KeepRanchin #KingOfTikTok #RanchLife #Ranch ♬ original sound - Bar 7 Ranch

"Mislim da je 200 dolara sitnica za život bez problema u roditeljskoj kući", tvrdi Cody. "Više od toga ionako košta hrana koju pojede, a mislim da je ovo dobra škola za život i općenito za poduku o plaćanju troškova života", dodala je majka. Dok su neki podržali njihovu odluku i nazvali je "odgovorim i pametnim roditeljstvom", drugi su ih žestoko iskritizirali.

"Vi ste odlučili imati dijete. Kamo bi drugdje išla ako ne u roditeljsku kuću?", "Majka me tjerala da plaćam 500 dolara mjesečno da živim s njom, a to je bilo prije 20 godina. Novac mi nikada nije vratila, a jedino što je time postigla jest to da sam i danas stalno u minusu i da joj zamjeram", pisali su neki.

Hrvati najduže u roditeljskom domu

Najnoviji podaci Eurostata pokazuju da se mladi u Hrvatskoj osamostaljuju najkasnije od svih u Europskoj uniji, s 33.4 godine. Usporedbe radi, u 2022. godini mladi diljem EU napuštali su roditeljski dom u prosječnoj dobi od 26.4 godine. Mi smo vas prije nekoliko dana u anketi upitali kada ste se vi odselili od roditelja i najčešći odgovor je bio "u dobi od 18-25 godina" (31 posto).

23 posto sudionika odselilo se u periodu od 25 do 30 godina, a jednak postotak, 14 posto, sudionika rekao je da se odselio s točno 18 ili da još živi s roditeljima.

>>Pitali smo mlade Hrvate jesu li se osamostalili: "Užas je kad netko curu dovede kući"

Pročitajte više