Napokon otkrivena tajna muškog seksepila - i to nisu ni mišići ni smisao za humor

Foto: 123Rf

OPĆENITO se smatra da je tajna muškog seksepila ili u mišićima ili u dobrom smislu za humor. No, posljednja istraživanja pokazuju da ni jedno ni drugo nije presudno kada je u pitanju privlačenje pažnje nježnijeg spola - čini se da žene najviše padaju na altruistične muškarce, spremne pomoći kad god zatreba.

Više različitih timova znanstvenika u različitim dijelovima svijeta provelo je slično istraživanje, a kanadska ekipa stručnjaka došla je i do konkretnog podatka: altruistični muškarci češće se seksaju od ostalih.

U jednoj od studija od muškaraca se tražilo da navedu koliko često čine dobra djela poput doniranja novca ili pomaganja nekome kome se pokvario automobil, a istovremeno su morali odgovoriti i na pitanja o svom seksualnom životu. Ispostavilo se da "dobročinitelji" imaju mnogo aktivniji seksualni život od "zločestih momaka" koji su sami sebi na prvom mjestu.

U drugom istraživanju žene se pak tražilo da izaberu dvojicu muškaraca, jednog za dugu vezu i jednog za seks na jednu noć. Na fotografijama koje su dobile nalazili su se muškarci različitog izgleda, a za polovicu je navedeno da se bavi humanitarnim radom ili su na bilo koji način altruistični. Za seks na jednu noć većina je odabrala zgodne, isklesane muškarce, no kao doživotnog partnera gotovo sve su izabrale altruističnog "dobricu".

Posljedično, znanstvenici su zaključili da žene muškarce koji su spremni pomoći doživljavaju kao dobre buduće supruge i očeve, odnosno dobar materijal za dugoročnu, odgovornu vezu.

Istovremeno je slično istraživanje provedeno i među muškarcima te je dalo slične rezultate - i muškarci najviše padaju na žene s velikim srcem, smatrajući da će biti najbolje majke i životne partnerice.

Naravno, to ne znači da su fizička atraktivnost i dobar smisao za humor sasvim nebitni, samo potvrđuje činjenicu da i muškarci i žene u prosjeku na vrhu prioriteta imaju drugačije afinitete.

Pročitajte više