Napokon otkriveno što Noćni kralj iz Igre prijestolja zapravo želi

Screenshot: Youtube

KAKO se primiče kraj Igre prijestolja, mnoge tajne su već otkrivene gledateljima, ali Noćni kralj, vođa jezive vojske mrtvih, i dalje ostaje misterija. Postoje brojne teorije o njegovom identitetu, a sad smo napokon doznali koji je njegov krajnji cilj. 

U drugoj epizodi osme sezone na ratnom vijeću Bran svima otkriva što Noćni kralj zapravo želi. 

"On će doći po mene. Pokušao je više puta, s mnogim Trookim gavranima", rekao je Bran. "On želi beskrajnu noć. Želi izbrisati ovaj svijet, a ja sam njegovo sjećanje."

Podsjetimo, Bran je u prethodnim sezonama otputovao iz Zida, gdje je pronašao prethodnog Trookog gavrana i preuzeo njegovo znanje pa tako može vidjeti prošlost, sadašnjost i budućnost, što praktički znači da Bran posjeduje sve znanje na svijetu, a ako bi on umro, s njim bi nestalo i svako sjećanje da je ljudska vrsta postojala. 

>>>Scenarist Igre prijestolja objasnio što znači misteriozni simbol Noćnog kralja<<<

>>>Otkriva li nam ovaj neobičan detalj iz zadnje epizode "Igre prijestolja" sudbinu Brandona Starka?<<<

Glumac koji igra Noćnog kralja, Vladimir Furdik, je u intervjuu za EW također progovorio o motivaciji svog lika. 

"Netko ga je pretvorio u Noćnog kralja. Nitko ne zna tko je on bio prije toga, običan vojnik ili dio plemstva. On to nikad nije želio postati. Mislim da on želi osvetu Svatko u ovoj priči ima dvije strane, dobru i lošu. Noćni kralj ima samo jednu: lošu", ispričao je on tom prilikom. 

Otkrio je i da postoji jedan lik kojeg Noćni kralj želi ubiti te da će gledatelji brzo saznati tko je to. Kako se čini, u pitanju je Bran, ali ne bi bio prvi put da razvoj događaja ode u nekom neočekivanom smjeru. 

Pročitajte više