Ogroman pritisak: Policajac i vojnik onesvijestili se tijekom sprovoda kraljice

Foto: Profimedia

POLICAJAC koji je bio na dužnosti za vrijeme trajanja kraljičinog sprovoda onesvijestio se nekoliko trenutaka prije nego što je prošla povorka s kraljičinim lijesom.

Policajac se srušio kod Parliament Squarea. Britanski mediji pišu da se smatra da njegovo zdravlje nije bilo ozbiljno ugroženo, nego da je bila riječ o nesvjestici zbog iscrpljenosti. Nešto kasnije, snimljen je i jedan od vojnika Kraljevske konjske garde koji je također pao tijekom procesije.

Inače, britanski mediji pišu da su ukupno 403 osobe u područjima Londona na kojima se pratio kraljičin sprovod tražile liječničku pomoć. 19 ih je završilo u bolnici.

Onesvijestio se i vojnik

Prije nekoliko dana onesvijestio se i jedan od vojnika koji su čuvali kraljičin lijes u Westminster Hallu. Stražar se srušio u noćnim satima.

Vojnici koji su čuvali kraljičin lijes imali su rigorozan raspored koji je uključivao ukupno šest sati stajanja uz lijes, s tim da su se svakih 20 minuta rotirali oko lijesa. Na njima je bio ogroman pritisak, pogotovo zbog velikog broja ljudi koji su htjeli odati počast kraljici.

>>Zaslužen odmor: Premoreni čuvari kraljičinog lijesa snimljeni na pauzi

Pročitajte više