Napunila je 47. godina, ali i dalje ima "najbolje tijelo na planetu"

Foto: Youtube/Guliver Image/Getty Images/Press

BIVŠA manekenka Helena Christensen jučer je napunila 47. godina. Danski model za kojeg je svojevremeno slavni kreator Gianni Versace rekao da je "najbolje tijelo na planeti" i dalje izgleda tako da opravdava tu titulu.

U svijet mode ušla je prije 25 godina, kad je pistama koračala prva generacija supermodela. Helena je bila jedna od njih, a Milanom, Londonom, Parizom i New Yorkom koračala je rame uz rame s Naomi Campbell i Cindy Crawford.

I danas se bavi manekenstvom, što je čini jednom od rijetkih manekenki s 25-godišnjom karijerom. Jedno vrijeme radila je kao fotografkinja, a dizajnirala je i svoju liniju donjeg rublja.

Iako je to teško povjerovati, Helena tvrdi da nije oduvijek izgledala savršeno. Prema njenim riječima, imala je užasnu frizuru i debele obraze.

"Ne znam kako su Peter Lindberg i Herb Ritts u meni vidjeli manekenku", rekla je jednom.

Gotovo da nema kreatora s kojim nije surađivala ni magazina na čijim se stranicama nije pojavila.

"Nisam nikada držala dijetu. Za moj stas zaslužan je brz metabolizam, a sportom sam počela baviti prilično kasno, u 30. godini i to zato što sam se htjela zategnuti. Mrzim sportove izdržljivosti, ne mogu istrčati maraton. Volim intenzivne sportove poput boksa", ispričala je u jednom intervjuu. 

Ovako Helena izgleda danas:

Pročitajte više