"Narančasti Hitler" je pobijedio, hoće li ovi celebovi iseliti iz SAD-a?

Foto: Getty Images

DONALD TRUMP je 45. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a kao što se moglo i očekivati, ta je informacija teško pala gomili slavnih liberala koji svoj šok nisu krili ni prije ni poslije izbora.

Kao što to i obično biva u ovakvim situacijama, bili "isčuđavatelji" slavni ili ne, pretjerivanje s prijetnjama "ako se dogodi to i to, selim" postalo je opće mjesto laičkog komentiranja političke zbilje, a sve na kraju završi još jednom bujicom obećanja koja se nikada ne obistine.

I dok čekamo kraj tjedna da prvi i najintenzivniji val snebivanja završi, prisjetimo se celebova koji su najavili svoj odlazak u slučaju pobjede, kao što ga je komičar i voditelj Bill Maher nazvao -"narančastog Hitlera".

Barbra Streisand

"Ne mogu vjerovati. Ili dolazim u vašu zemlju, ako me pustite, ili odlazim u Kanadu", rekla je slavna pjevačica u intervjuu za 60 Minutes. Inače, Streisand je od samog početka javno podržavala Hilary.

Bryan Cranston

"Definitivno bih odselio. Djeluje mi nerealno da bi se takvo što moglo dogoditi. Nadam se da neće", rekao je slavni glumac koji je u nekoliko navrata ponovio da bi se u slučaju Trumpove pobjede preselio u Vancouver.

Miley Cyrus

Mlada pop zvijezda također je najavila odlazak ako Trump, kojeg je nazvala "jebenom noćnom morom", pobijedi na izborima.

Lena Dunham

Od svih na listi, zvijezda serije "Girls" bila je najjasnija rekavši da postoji "stopostotna šansa" da nakon izbora napusti zemlju i preseli u Kanadu.

"Volim Kanadu. Mislim da je to predivno mjesto, a postoji dio oko Vancouvera koje mi je oduvijek djelovalo prekrasno i privlačno, a to mi ne predstavlja preveliki problem jer svoj posao mogu obavljati i otamo", rekla je.

Amy Schumer

I dok ostali sele u Kanadu, slavna komičarka seli u Španjolsku.

"Morat ću potpuno promijeniti svoj nastup jer morat ću naučiti španjolski. Nezamislivo mi je da bi Trump mogao pobijediti. To je suluda pomisao", rekla je Schumer za BBC.

Jon Stewart

Genijalni Jon Stewart otišao je i korak dalje pa dok ostali sanjare o Kanadi i Europi, on tvrdi da će u slučaju Trumpove Amerike razviti bolje odnose s milijarderom Elonom Muskom.

Za People je izjavio: "Razmislio bih o ideji da sjednem u raketu i preselim na drugi planet jer postalo je očito da je ovaj planet poludio".

Amber Rose

Sisata starleta nije sigurna gdje seli, ali plaši je Trumpova pobjeda: "Ne mogu to ni zamisliti. Selim. Odlazim. Ne mogu. A sa sobom vodim i svog sina".

Chelsea Handler

Neki s ove liste samo razmišljaju o tome, ali Chelsea Handler zaista je kupila kuću u Španjolskoj.

"Da, za svaki sam slučaj kupila kuću u drugoj zemlji. Za razliku od svih tih ljudi koji pričaju da će napustiti zemlju i onda to ne učine, ja ću to zaista učiniti", izjavila je za ABC.

Doduše, u iskrenom intervjuu s Markom Maronom, priznala je da je kuću kupila jer želi mjesto na koje može pobjeći od svega, ali "sve" pokriva i ovaj slučaj.

Samuel L. Jackson

Slavnog američkog glumca posebno je razljutila Trumpova predsjednička kampanja prepuna mržnje, a gostujući kod Jimmyja Kimmela izjavio je: "Ako taj mamojebač postane predsjednik, selim svoje crno dupe u Južnu Afriku".

Whoopi Goldberg

Komičarka, glumica i voditeljica Whoopi Goldberg oduvijek je pokušavala pronaći srednji put zbog čega se često znala naći na udaru ljevičara, liberala i "policije za političku korektnost".

No, i ona je zaključila da je Trumpova politika plaši.

"Slušajte, lik može biti iz koje god stranke želi. Ono što ne može reći jest da je vaša krivica to što ništa u ovoj državi ne funkcionira. To nije predsjednik kakvog želim. Pronađi način da to promijeniš. Možda je došlo vrijeme da odselim. Mogu si to priuštiti", rekla je u siječnju.

Pročitajte više