Naš čovik smatra da su Ameri glupi, ali ne treba podcjenjivat vlastite snage

Foto: Index

NAŠ ČOVIK smatra da su Amerikanci najbudalastiji narod na svitu, ali ne triba podcjenjivat vlastite snage. Između njih i nas je mrtva trka; podjednako smo nepismeni, ugroženi od raznih naroda(posebno vlastitog), a imamo i zajednički fetiš-uzbuđuje nas sve što ima veze s državon. Drhteći od nacionalizma, sanjamo isti vlažni san; intimni odnos s državon u misonarskon položaju, di je država gori, a mi doli.

Ujutro se probudimo na uflekanome lancunu, ulipljeni znojen. Želja je toliko jaka da se na fleke ne obaziremo. Radije brinemo o duhovnoj čistoći. Moral brišemo magičnon krpon, vitrimo duhovnost, ispiremo duh, ali vražji kamenac ka da se taloži upravo od sve-te vode. I mi i Amerikanci virujemo u boga, ali to ne pokazujemo zbog straja od ateističkog linča koji nan priti ako molimo u privatnosti javnih stadiona.

Da je Amerika više naučila od nas negoli mi od nje, jasno je i iz Trumpove kampanje. Američki predsjednik, intelektualac više stručne sperme, besramno je plagira kampanju HDZ-a. Rič "hrvatski" zaminio je riječju "američki", a ostatak litanije je isti: šovinizam, vjera, nesposobnost, podjele, nerođena dica, kriminalna prošlost, još kriminalnija budućnost, obećanje koga će sve sravnit sa zemljon kad se iz sna probudi itd. Zato je i dobio izbore. Za radnje i postupke zbog kojih u Americi i u nas dođete na vlast, u Skandinaviji dođete u zatvor.

Koliko aktivnih godina taka osoba provede u politici, toliko bi godina zatvora dobila u civiliziranoj zemlji. Međutin, ovde nije rič o civilizaciji, već o najbudalastijen narodu na svitu. Amerikanci još čekaju na blagostanje, a u nas su blagostanjene reforme već počele. Narod to zove poskupljenja. Oporezivat će se sve šta nije nužno za opstanak, a ono što je za život potribno, poskupit će najmanje 25%. Svako netribanje a imanje, koštat će od 100 eura naviše.

Ugostiteljstvu su porezi dobrodošli jer će, smatraju iz Ministarstva financija, ugostiteljstvo time isključivo profitirat. Kad kava bude dvadesetak kuna, neš moć uvatit stolicu na rivi. Već sad se planiraju autobusne linije za Livno i Posušje, di će se ić na espreso. Platiš bus i kafu i još ti ostane deset kuna. Dosad su iznajmljivači plaćali paušalni porez po krevetu, a ubuduće će plaćat po jastučnici. To će iznajmljivačima značajno povećat promet jer se očekuje navala turista koji spavaju bez kušina. Kruv i mliko će poskupit drastično, a odvoz smeća pojeftinit neznatno. Ta će komunalna djelatnost ionako postat suvišna jer hrvatski narod uskoro neće imat šta bacat.

S obziron da će osnovne namirnice poskupit najmanje duplo, frižider van više neće tribat. Trokrilni ormar zjapi prazan, pa van štrace mogu stat i na police frižidera. Ormar prodajte prije oporezivanja namještaja. Riješite se svega šta ne koristite; biljaka, mačaka, psa, viška deka, muža, razridite kosu ako van je gušća, tribaju li van baš 32 zuba u glavi? Neobično je da se niko nije sitio oporezivat nešto bez čega se ne može. Šta se čeka s oporezivanjen zraka? Tad bi se znalo i kako ko diše. Astmatičari bi za zrak odvajali 5% od ukupnog dohotka, dok bi učitelji joge plaćali najveću stopu poreza od 50%. Ka šta HEP isključi struju za neplaćen račun tako bi vas, u slučaju ovrhe, inkasator za zrak ugušio na vratima. Stoga bi taj posal obavljali specijalci, komunalci i ostali neosuđeni kriminalci koji tisno surađuju s upravon grada, odnosno države.

Kako svećenici zalaze u kuće vjernika, tako bi gradska uprava mogla navraćat u kuće građana, a vlada u kuće državljana. To bi se zvalo Dani otvorenih vrata, a 29.2. bio bi jedini dan u godini kad bi građanima bilo dozvoljeno ista zatvorit. Promjene se, navodno, očekuju i u društvenon uređenju, posebice po pitanju zapošljavanja. Stručnjaci još nemaju jasan plan, no sluti se da će očekivana reforma zaposlit najmanje užu i širu rodbinu stručnjaka. Shodno tome, uvest će se obavezan odlazak u crkvu. Zanimanje egzorcist postat će tražen i dobro plaćen posal koji će se nakon tromisečnog tečaja upisivat u radnu knjižicu.

Tako će se, sukladno HDZ-ovin obećanjima, otvorit najmanje 20.000 novih radnih mista. Naravno da to nije jedina dugoročna reforma. Ministarstvo obrane i zaštite od ateizma i antifašizma tražit će mlade, obrazovane i sposobne ljude za posal lovaca na vištice. Svaki grad će imat stotinjak lovaca u stalnon radnon odnosu, dok bi se u sezoni, zbog terenskog rada po plažama, uvalama i kampovima, ta brojka u Dalmaciji popela na tisuću. Kandidati će morat imat najmanje dva sveta sakramenta, potvrdu o završenon vjeronauku i odrađen vatrogasni tečaj o mogućin opasnostima otvorenog plamena.

Predviđa se da će se za vrime trajanja mandata HDZ-a otvorit više od 40.000 radnih mista, zatvorit više od 10.000 vištica i 15.000 ateista, te iselit oko mijun stanovnika, šta će Hrvatsku dovest među pet najrazvijenijih modernih država srednjeg vijeka. I Amerikanci i Hrvati žele stabilnu valutu, a tu su američki stručnjaci korak isprid nas. Ipak, i naši stručnjaci su svatili da valuta postane stabilina ako se na nju napiše poruka koja štiti od uroka.

Nećemo kopirat Amerikance i pisat po novčanicama da Mi virujemo u boga(In god we trust) jer naša samostalna država ima i prigodnijih krilatica. Na našin novčanicama isticat će se parola -Otpusti nam duge naše. Poleđinu nove valute krasit će slika Gospe iz Međugorja, a na prednjin stranama manjih nominalnih iznosa nać će se Hasanbegović, Tuđman, Karamarko, Sanader i mnogi drugi zaslužnici našeg boljitka.

Amerikanci i Hrvati u svojin redovima imaju nekoliko skeptika koji sadašnje stanje ne smatraju boljitkon. Naravno da nije sve idealno i da bolja budućnost ne može doć namah. Većina Amerikanaca i Hrvata i ne očekuje da in danas bude dobro, no gotovo svi viruju da će in bolje bit malo sutra.

Pročitajte više