Naše malo, nekome sve

Foto: Press

Ponekad je tako malo potrebno da nekome vratite osmijeh na lice. A ponekad je naše malo, nekome sve. Zato je OTP banka d.d. u suradnji s Mastercardom pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži. Ovaj program okupio je više od 18.000 građana koji zaokružuju za bolju zdravstvenu skrb djece u Hrvatskoj. Zahvaljujući njima i inicijalnoj donaciji od 125.000 eura koju uplaćuju OTP banka i Mastercard na početku svakog donacijskog ciklusa do sada je u Hrvatskoj u tri ciklusa donirano skoro 600.000 eura za dječje odjele čak šest bolnica diljem Hrvatske.

U prvom ciklusu s po 527.000 kuna su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb, popularna Petrova, za nabavku neophodne i potrebne opreme. U drugom ciklusu programa prikupljeno je ukupno 1.620.000 kuna za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb. U trećem ciklusu s po 114.739 eura donirani su dječji odjeli u bolnicama u Dubrovniku i Čakovcu. U 4. ciklusu koji traje cijelu 2023. godinu zaokružujemo za bolnice u Osijeku i Zadru.

Svi zajedno možemo uvelike doprinijeti kvalitetnijoj i dostupnijoj skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Koristeći Mastercard kartice OTP banke klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju  te se svakom transakcijom koju provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online uvećava stanje donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 125.000 eura koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard doniraju za ovaj program.

Prosječni godišnji iznos donacija iznosi oko 8 eura po donatoru. Olakšajmo najmlađim pacijentima duge dane koje provode u bolnici. Pridruži nam se u programu za bolje uvjete liječenja djece u Hrvatskoj! 

Naše malo, nekome sve.

Za više informacija o donacijskom programu OTP Zaokruži posjeti online stranicu.

Pročitajte više