Nasljednica Ala Caponea: "Znam gdje je 100 milijuna dolara koje je on sakrio"

Foto: Gulliver Image/Getty Images

POSLJEDNJA živuća članica obitelji slavnog gangstera Ala Caponea odlučila je otkriti neke tajne iz njegove prošlosti. 

Deidre Capone, pranećakinja Ala Caponea, danas ima 79 godina. Britanskom The Sunu ispričala je da je Al bio podvrgnut eksperimentalnom tretmanu liječenja sifilisa u zatvoru Alcatrazu prilikom kojeg su mu ubrizgavali živu, što je, tvrdi Deidre, uzrokovalo propadanje njegovog mentalnog zdravlja. 

Skriveno blago

Kao rezultat toga, Al, koji je bio brat njenog djeda Ralpha, nije bio u stanju otkriti gdje je skriveno njegovo bogatstvo koje je veće od sto milijuna dolara. Ona vjeruje da je novac skriven u sefu na Kubi ili u nekom od podzemnih sefova na jednom od imanja koja je potajno posjedovao u SAD-u. 

Život u sjeni zlokobnog prezimena

Deidre je imala samo sedam godina kad je Al umro, a samo 10 kad je ostala bez djeda koji je, tvrdi, ubijen jer je pisao knjigu o svom bratu. Ispričala je kako je i sama morala odrasti u sjeni njegova prezimena. Prisjeća se da je kao dijete nisu zvali na rođendane, a tvrdi i da je sigurna da je dobila otkaz sa svog prvog posla u osiguravajućoj kući kad joj je bilo 17 godina upravo zbog svog slavnog rođaka. 

Eksperimentalno liječenje sifilisa

Al Capone je bio mafijaški boss koji se obogatio ilegalnom distribucijom alkohola tijekom prohibicije u Americi, a također je vodio bordele i kockarnice. Procjenjuje se da je zaradio 105 milijuna dolara, a vjeruje se da je svoje silno bogatstvo sakrio prije nego što je završio u Alcatrazu. U zatvoru su, tvrdi Deidre, na njemu provodili eksperimentalno liječenje sifilisa. 

"Izvukli su ga iz Alcatraza i strpali u bolnicu u Los Angelesu. Tad su ga prvi put morali staviti u samicu jer je postao nasilan. To je zato što su mu ubrizgavali živu jer su vjerovali da živa liječi sifilis. Ako ste čitali Alisu u zemlji čudesa, znate što živa radi ljudskom mozgu - uzrokuje ludilo. To je upravo ono što se dogodilo mom ujaku", ispričala je. 

Gubitak pamćenja

Deidre također tvrdi da je nakon izlaska iz zatvora počeo gubiti pamćenje. 

"Na zabavi je prišao svojoj vlastitoj sestri i pitao je tko je. Moj djed je znao da nešto nije u redu pa su ga odveli psihijatru", ispričala je. 

Deidre smatra da su mu upravo tretmani protiv sifilisa uzrokovali gubitak pamćenja zbog kojeg nije bio u stanju reći gdje je sakrio svoje bogatstvo čiji bi jedini nasljednik bila ona. 

Pročitajte više