Nastavak najdosadnijeg filma ikad bio je najgledaniji film ovog vikenda

Screenshot: YouTube

FILMOVI koji su se tek počeli prikazivati, poput 50 nijansi slobodniji, Peter Rabbit i The 15:17 to Paris, probili su se na listu najgledanijih u Sjevernoj Americi, na kojoj su tjednima dominirali Jumanji: Welcome to the Jungle, Najveći Showman i niz kandidata za Oscare. Mnogi očekuju veliki prevrat na listi sljedećeg tjedna, kad s prikazivanjem počinje Black Panther.

No vratimo se na 50 nijansi slobodniji, koji se uspio popeti na vrh liste najgledanijih u kinima Sjeverne Amerike. Universal Pictures u nedjelju je objavio da se procjenjuje da je nastavak sage o Anastasiji Steele i Christianu Greyu zaradio 38,8 milijuna dolara ovog vikenda. Mnogo je to manje od prvog dijela koji je prvog vikenda zaradio 85,2 milijuna, a čak i od drugog dijela koji je zaradio 46,6 milijuna dolara.

Podsjetimo, prvi dio proglašen je najdosadnijim filmom ikad.

Žene su činile većinu publike prvog vikenda prikazivanja filma.

"Oduševljeni smo rezultatima. To što smo trilogiju namijenjenu primarno ženskoj publici pretvorili u franšizu od milijardu dolara je fenomenalan rezultat", rekao je Jim Orr, predsjednik Universalovog odjela domaće distribucije.

Studio očekuje da će film i tijekom tjedna nastaviti dobro zarađivati, posebice jer je ovog tjedna Valentinovo.

Peter Rabbit, čija je produkcija koštala 50 milijuna dolara, našao se na drugom mjestu sa zarađenih 25 milijuna ovog vikenda, dok je The 15:17 to Paris zaradio 12,6 milijuna. 

Pročitajte više