Natalie Portman, Robbie Williams... Ove su slavne osobe vlasnici sportskih klubova

Foto: EPA

GEORGE BUSH, Robbie Williams i Justin Timberlake samo su neke od slavnih osoba koje su kupile vlasničke udjele u sportskim klubovima. Neki od njih su kupili udjele nasumično, samo da bi bili dio kluba vlasnika, a drugi su izabrali svoje omiljene timove.

Elton John i Watford

Engleski pjevač Elton John preuzeo je vodstvo nogometnog kluba Watforda i postao njegov vlasnik i počasni predsjednik 1976. godine. Dok je bio predsjednik, klub je ostvario svoje najveće uspjehe. Podnio je ostavku 2008. godine zbog nezadovoljstva načinom na koji je tadašnja uprava vodila klub.

Natalie Portman i Angel City FC

Na holivudsku inicijativu Los Angeles je dobio ženski nogometni klub: Angel City FC, a vlasnica mu je Natalie Portman. Glumica predvodi skupinu u kojoj su i Serena Williams, Jessica Chastain i Jennifer Garner, a popis slavnih investitora stalno je u porastu.

Will Smith, Jada Pinkett i Philadelphia 76ers

Will Smith i Jada Pinkett vlasnici su NBA kluba Philadelphia 76ers. Glumac se sa suprugom pridružio investicijskoj grupi koja je otkupila jedan dio dionica košarkaškog kluba. Ovim potezom pokazao je svoju ljubav prema Philadelphiji, u čijem je zapadnom dijelu i odrastao.

 

Justin Timberlake, Jessica Biel i Grizzlies

Košarkaški klub posjeduju i pjevač Justin Timberlake i glumica Jessica Biel, koji su manjinski partner vlasnici NBA momčadi Grizzlies. Timberlake je samoproglašeni košarkaški ovisnik koji redovito posjećuje utakmice LA Lakersa. 

Will Ferrell i Los Angeles FC

Jedan od najpoznatijih američkih holivudskih komičara Will Ferrell strastveni je obožavatelj nogometa. I ne samo da je obožavatelj već je i jedan od suvlasnika Los Angeles FC-a, u kojem igra bivši hajdukovac, 20-godišnji Stipe Biuk.

George Bush i Texas Rangers

George Walker Bush je 1989. potrošio 500.000 dolara da dobije dio Texas Rangersa sa skupinom investitora po ukupnoj kupoprodajnoj cijeni od 89 milijuna dolara.

Robbie Williams i Port Vale

Iako živi u Los Angelesu, pop velikan Robbie Williams ipak ne zaboravlja na svoj kvart i na dječje snove. Mali klub Port Vale iz Stoke-on-Trenta, gdje je glazbenik odrastao, našao se prije nekoliko godina u novčanim problemima i Robbie je odmah kupio dionice.

David Beckham i Inter Miami

Klub koji se u zadnje vrijeme najviše spominje kao mogući poslodavac najboljih igrača svijeta je Inter Miami u kojem je jedan od vlasnika David Beckham, sa Jorgeom i Joseom Masom. U rujnu 2021. povećao je svoj vlasnički udio i bio ključan u finaliziranju otkupa Marcela Claurea i Masayoshija Sona.

Pročitajte više