Nataša Janjić dobila ulogu lezbijke i "popila" šamar od redatelja Senina

SARA HRIBAR, redateljica i scenaristica filma "Dan mrak", kao okosnicu fabule u ovoj drami je zamislila nježnu ljubav između dvije žene u koju se uplete muškarac, a za uloge lezbijki je odabrala glumice Natašu Janjić i Jadranku Đokić. Nakon što su lezbijske uloge u filmu "Fine mrtve djevojke" obilježile glumice Olgu Pakalović i Ninu Violić, Nataša i Jadranka ne razmišljaju previše hoće li u domaćoj javnosti isto tako postati najpoznatije upravo po lezbijskim scenama.

"Prihvatila sam ulogu jer je scenarij fantastičan. Međutim, ja sam već snimala scene koje su vjerojatno eksplicitnije od ovih u filmu 'Dan mrak'. Naravno da je drugačije ljubiti se s djevojkom nego s muškarcem. Uvijek imam dojam da u slučaju ljubljenja s muškarcem ne razmišljam previše o tome, da to nekako ide po inerciji. A o ljubljenju s djevojkom sam morala razmišljati i analizirati jer sam se najviše bojala da ta scena ne ispadne neuvjerljiva", rekla je Nataša Janjić koja u filmu "Dan mrak" glumi Juliju, netipičnu lezbijku koja se zaljubljuje u Tamaru koju glumi Natašina dugogodišnja kolegica i prijateljica Jadranka Đokić.

"Ova drama je više emotivna priča nego erotska, isto kao i lezbijske scene. Niti Jadranka niti ja nismo imale problema oko ljubljenja jer se poznajemo još iz vremena kad smo studirale na Akademiji dramskih umjetnosti, a i privatno smo dobre prijateljice".

Nataša odbija komentirati šamar na probi

I dok Nataša u filmskom svijetu besprijekorno i lako odrađuje posao, nedavno se na daskama kazališta Gavella dogodio incident u kojem su sudjelovali upravo Nataša Janjić i redatelj predstave "Turandot " Vasilij Senin. Navodno je  Vasilij ošamario Natašu Janjić kojoj je bila povjerena jedna od glavnih uloga u predstavi.

"U umjetničkom svijetu i timskom radu ponekad je teško uvijek imati isti pogled na posao tako da suradnja ponekad ne teče kako bi trebala. Još se nikad nisam susrela s poslom koji bi mi bio težak i koji bih napustila, međutim, u ovom se slučaju Vasilij i ja nismo poklopili, odnosno, nije kliknula ljubav između nas. Nije mi sjeo tekst kao niti uloga, tako da smo se Vasilij i ja jednostavno razišli. Je li bilo šamara ili ne, ne bih komentirala", rekla je Nataša čija je uloga u "Turandotu", s obzirom na prekid suradnje između nje i Vasilija, pripala glumici Ivani Bolanči.

"U ugovoru o radu stoji da u takvim ili sličnim slučajevima moramo uskakati i mijenjati kolege, tako da je u ovom slučaju bilo logično da ta uloga pripadne upravo Ivani Bolanči koja je dio Gavellinog ansambla", naglasila je Nataša Janjić koja se trenutačno najviše veseli premijeri filma "Dan mrak" koja će biti početkom rujna ove godine.

Lana Vukičević
Foto: Index

Pročitajte više