Natjecatelji u Potjeri osvojili 94.500 kn. Znate li pitanja koja Mladen nije?

Screenshot: HRT

U NOVOJ epizodi Potjere protiv lovca Mladena Vukorepe borila su se četiri natjecatelja, referent Mario (55), magistar prava Dean (30), elektrotehničar Adam (38) i student Lukša (24). 

Sva četvorica natjecatelja na ploči su svladala Mladena te su se u završnoj potjeri borili za 94.500 kuna. Pred Mladenom su imali 17 koraka prednosti, što je većinom u ovom kvizu nedostižno, a tako je bilo i ovoga puta.

Nije stigao njihovih 17 koraka

"Ova emisija pokazuje kako je Potjera prevrtljiv format. Minute su vam bile tako-tako, čak bih rekao ispodprosječne, pogotovo s obzirom na vaše znanje. Ploče također šarene. Neki su glatko prošli, neki su se mučili, a završna vam je bila izvrsna", rekao je Mladen pa krenuo odgovarati na pitanja u završnoj potjeri.

Mladen je u dvije minute imao 13 koraka, što mu nije bilo dovoljno da stigne natjecatelje. Znate li odgovore na pitanja koja Mladen nije znao?

Prvo pitanje na kojem je Mladen zapeo glasilo je: "Dvije različite kružnice mogu imati koliko najviše zajedničkih točaka?" Mladen je odgovorio jednu, no točan odgovor je dvije, što su natjecatelji znali i vratili su Mladena korak unazad.

"Navedite ime i prezime šahistice kojoj je u dobi od 15 godina dodijeljena titula šahovske velemajstorice?", bilo je iduće pitanje koje je Mladen pogriješio jer mu je promaknulo da se traži i ime i prezime šahistice. Natjecatelji su znali da je riječ o Judit Polgár.

Pogriješio je i na pitanju o potresu koji se dogodio 1996. godine.

"Koje je općinsko središte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše stradalo u potresu 1996.?" glasilo je pitanje, a natjecatelji su točno odgovorili da je riječ o Stonu. Nakon isteka Mladenove dvije minute u završnoj potjeri, natjecatelji su kući odnijeli ukupno 94.500 kuna.

Sven oborio rekord u Potjeri

Podsjetimo, u ovoj sezoni Potjere oboren je rekord. Sven Marcelić iz Zadra jedini je dospio u završnu potjeru, nakon što je u duelu s Krešom izabrao višu ponudu i uzeo 115 tisuća kuna. Sven je bio kapetan ekipe, ali nitko od preostale trojice nije došao u završnu potjeru. Činilo se da Zadranin nema nikakve šanse sam protiv Lovca. No Sven je točno odgovorio na 22 pitanja, a cijeli studio mu je zapljeskao. 

"Ovakvi rezultati nisu ni na probi, da jedna osoba to može napraviti, možda je to jer se čitalo brzo", rekao je Krešo prije svoje završne.

"Ni grupa nikad nije došla do 22 koraka prednosti, evo iz produkcije provjeravaju", dodao je Lokas. Krešo Svena nije uspio stići te je Zadranin otišao kući s osvojenih 115 tisuća kuna. 

Nitko dosad nije imao 22 koraka

Ovo se u Potjeri dogodilo prvi put u devet sezona emitiranja.

"Bilo je napeto, s puno adrenalina, vidio sam da je Krešo motiviran. Tresao sam se do zadnjeg pitanja", rekao je Sven prije odjavne špice.

Pročitajte više