Natpis na vratima splitskog dućana: Danas ne radimo jer je naša Vlada hrpa majmuna

Foto: Zvonimir Barašin/Pixsell/Facebook

USRED turističke sezone, ove nedjelje ne smiju raditi dućani. Naime, izmjenama i dopunama Zakona o trgovini od 1. srpnja, trgovci su na raspolaganje dobili 16 nedjelja tijekom kojih mogu raditi. Međutim, za blagdane i državne praznike taj kompromis ne vrijedi.

Natpis na vratima jednog splitskog dućana nasmijao je Fejs. Vlasnici su se potrudili objasniti kupcima zašto oni i većina ostalih trgovina u Hrvatskoj danas ne rade, a kao razlog su naveli vladu, koju su opisali kao "hrpu majmuna koji sve moraju pretvoriti u kaos i džunglu".

"Mi ćemo danas biti na plaži i jesti banane"

"U skladu s ovom odlukom i u čast naše Vlade, mi ćemo danas biti na plaži i jesti banane poput majmuna. (U slučaju kiše, pit ćemo kod kuće ili u nekom baru. U svakom slučaju, ponašat ćemo se poput majmuna)", poručili su u natpisu.

Dodali su da njima posao ovisi o turizmu i naglasili da je "idiotski zabraniti im raditi u ovom dijelu godine". "Ali hej, dobrodošli u Hrvatsku", zaključili su.

Inače, velika gužva stvorila se u Vukovarskoj ulici u blizini trgovačkog centra Mall od Split, koji jedini danas radi. Naime, kiša i vremenske neprilike utječu na promet u gradu podno Marjana, a uz to je kolapsu doprinijela vladina odluka o zabrani.

Pročitajte više