Nazi-mama petero djece: Odgajam ih da i oni budu nacisti!

DOK SE na nekim obiteljskim fotografijama milo smješka okružena s petero djece, Cynthia Keene iz Springfielda u Missouriju doima se kao i svaka mama ponosna na svoje potomke. No, kada zavrne rukave i pokaže nebrojene tetovaže svastika na svojim rukama, postaje jasno da je Cynthia ipak miljama daleko od prosječne mame. Ona svoju djecu odgaja u duhu nacističke ideologije, koje je i sama veliki poklonik.

Keeneovi su jedna od sve većeg broja nazi-obitelji koje se pridružuju rasističkoj organizaciji National Socialist Movement (NSM). Njeni članovi idealiziraju Adolfa Hitlera, vjeruju kako se holokaust nikada nije dogodio te iz SAD-a žele deportirati sve građane čija boja kože nije bijela.

U kuću ne pušta crnce

U obiteljski dom Cynthie Keene nije dopušten ulazak Afroamerikancima, a svoju najmlađu djecu već uči kako moraju slijediti ideologiju prema kojoj je bijela rasa superiorna ili će biti izgnani iz zajednice.

"Ponosna sam na svoju djecu i njihova uvjerenja. Mislimo da bi svi osim bijelaca trebali biti deportirani i borimo se da se to i ostvari", kaže Cynthia tijekom boravka u hotelu u L.A.-u, gdje njena organizacija priprema nacistički zbor. Ima dovoljno vremena da se posveti svojim slobodnim aktivnostima jer je nezaposlena, a petero djece rodila je s tri muškarca.

"Uniforme nam pružaju osjećaj zajedništva"

Najstariji od njezine djece, 23-godišnji Brad i 17-godišnja Ariana, već su učlanjeni u NSM. "Znam da će nam se i mlađi pridružiti i da ću i njima uspjeti usaditi ista uvjerenja", kaže Cynthia, koja u organizaciji nosi čin narednice.

"Ti nam činovi daju osjećaj da smo prava zajednica, a mlade motiviraju na napredovanje. Zato nosimo i uniforme", kaže bizarna majka, koja na nacističke mitinge, na kojima budu tisuće ljudi s nacističkim obilježjima, vodi i svoju najmlađu djecu, 14-godišnjeg Ravena i 12-godišnju Arien.

Na braniku domovine

"Kada bi se moja djeca zaljubila u nekoga druge rase, mogla bih to tolerirati sve dok bi svoje druženje ograničili samo na školski prostor. U kuću ih sigurno ne bi mogli dovoditi. Da se to dogodi, bio bi to njihov izbor, a ja bih se onda distancirala. No to se sigurno neće dogoditi", Cynthia je uvjerena kako je svoja radikalna uvjerenja uspjela usaditi duboko u svijest svoje djece.

Cynthia i njoj slični uvjereni su kako je njihova dužnost obraniti SAD da ne postane u potpunosti crna nacija. Misle da su sada bijelci postali ugroženi u Sjedinjenim Državama. Članovi NSM-a smatraju svastiku "prastarim simbolom ljubavi", a za Židove kažu da su najgora rasa u Americi. Cynthia i njezina kći Ariana samo su se slatko nasmijale kad im je postavljeno pitanje vjeruju li u holokaust. "To je samo mit. Ne postoje nikakvi dokazi", kažu one.

  

Pročitajte više