"Ne bih se usudila": Prošetao staklenom šetnicom na Biokovu, pogledajte snimku

U PARKU prirode Biokovo otvoren je vidikovac Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo, a fotograf Matko Begović među prvima je prošetao vidikovcem u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje.

Sve je zabilježio snimkom koju je objavio na svom Facebook profilu.

"Divim se onima koji mogu hodati po ovome staklu ma kakva sigurnost bila", "Ja se ne bih pomakla kad bi me netko ostavio na stazi. Divim se onima koji to mogu, neka uživaju", "Prekrasno, ali iskreno ne znam bih li se usudila", bili su neki od komentara.

Vidikovac je dio projekta Novi Adrion – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo, koji se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., a financijski je najveći i najzahtjevniji projekt u povijesti Javne ustanove Park prirode Biokovo.

Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi približno 31 milijun kuna, od čega bespovratna sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose oko 27 milijuna kuna. 

Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo, na predjelu Ravna vlaška, na visini od 1228 metara nad morem, na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info-centar. U sklopu vidikovca izgrađen je i geološki stup - trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena.

Pročitajte više