Ne znate što kupiti za Božić? Našli smo 5 poklona kojima ćete oduševiti sve

Foto: Shutterstock

STIGLO je doba godine kad svi počinjemo razmišljati o tome što pokloniti za Božić svojim bližnjima. Kako im pokloniti nešto što će ih zaista usrećiti? Ako tražite ideje, na pravom ste mjestu.

Donosimo mali pregled idealnih božićnih poklona za sve one koji vole modernu tehnologiju i razne gadgete. Evo koje su najzabavnije i najkorisnije stvari kojima možete razveseliti sebe ili drage ljude.

Najpopularniji poklon je smartphone

Jedan je od najboljih poklona za djecu, ali i odrasle, novi smartphone. Na što trebate paziti kad ga kupujete kao poklon? Zapravo je vrlo jednostavno – zapitajte se za što će ga ta osoba najčešće koristiti.

Primjerice, ako kupujete smartphone nekome tko će ga najviše koristiti za igranje igrica ili gledanje serija ili filmova, vjerojatno će mu najvažniji biti ekran. Gejmerima su najvažniji veličina ekrana, rezolucija i brzina osvježavanja zaslona, a bitna im je i brzina interneta. Ove godine sve popularniji su uređaji koji omogućuju spajanje na 5G mrežu, poput Samsung Galaxy A52s 5G, Xiaomi 11T 5G, Xiaomi 11 Lite 5G NE i Honor 50 5G.

Ljudima koji puno koriste mobitel u pokretu najvažnija je dugotrajnost baterije, pa gledajte da ima kapacitet od otprilike 4500 mAh. Ako kupujete mobitel nekome tko obožava fotografirati svaki doživljaj i postavljati ga na društvene mreže, naravno da će najvažniji faktor biti kamera. Zato dobro razmislite i savjetujte se s prodavačem oko toga za koga kupujete i što je toj osobi najvažnija značajka kako biste dobili najbolju vrijednost za novac.

Foto: Shutterstock

Bežične slušalice za sve koji vole glazbu u pokretu

Ako znate nekoga tko ništa ne radi bez glazbe, vjerojatno bi ga jako razveselile nove bežične slušalice. Žičane slušalice sve se manje koriste, pa ćemo uskoro vjerojatno reći i konačno "zbogom" zapetljanim žicama.

Kome bi se ovaj poklon svidio? Nekome tko je često u pokretu, bilo da šeta, trči ili ide u teretanu. Svi volimo imati soundtrack za ove aktivnosti, a kabel slušalica tada nam jako smeta. Bežične slušalice voljet će i oni koji svakodnevno putuju javnim prijevozom ili hodaju do posla, škole ili fakulteta. Uvijek će moći slušati glazbu, podcaste ili audioknjige, kao i gledati serije i tako si skratiti vrijeme tijekom putovanja.

U blagdanskoj ponudi Telemacha uz određene modele smartphonea na poklon dobivate bežične slušalice, pa je ovo dobra ideja da riješite dva poklona odjednom. Uz paket Unlimited dobivate neograničen internet, minute i poruke, ali i mogućnost korištenja TIDAL glazbenog servisa za 0 kuna mjesečno, za uživanje u glazbi bez granica. 

Bluetooth zvučnik za grupna druženja uz glazbu

Ovaj božićni poklon mogao bi se posebno svidjeti onima koji vole puštati glazbu na druženjima. Najveća prednost je što ga možete ponijeti kamo god išli – od kućnih partyja do kampiranja, dok roštiljate u dvorištu ili u prirodi. Mnogi zvučnici su i vodootporni, pa ih možete koristiti i vani, čak i kad pada snijeg, a ljeti ih možete ponijeti i na kupanje, pa čak i plivati s njima u bazenu.

Kad kupujete, gledajte da im baterija traje otprilike 12 sati, a ako od zvučnika želite dodatne funkcije, potražite pametne zvučnike koji pružaju mogućnost da koristite glasovne naredbe i upravljate virtualnim asistentima.

Pametni sat kao super poticaj za novogodišnje fitness ciljeve

Foto: Shutterstock

Ima li boljeg i korisnijeg poklona od nečega što će osoba nositi svaki dan? Jedan od sve popularnijih gadgeta je pametni sat. Ovim poklonom pokazat ćete nekome da mislite na njega, ali i pomoći mu da se organizira i pazi na zdravlje.

Najviše će mu se razveseliti dva tipa ljudi. Prvi su oni koji imaju zatrpan raspored i moraju biti stalno dostupni. Pametni satovi su produžena ruka mobitela - možete ih sinkronizirati s mailom i društvenim mrežama te preko njih primati notifikacije, pozive ili slati poruke, čak i kad vam mobitel nije u blizini ili vam nije zgodno vaditi ga iz džepa ili torbe. Ovo može biti korisno i za djecu kako biste ih uvijek mogli nazvati i provjeriti gdje su.

Druga skupina su oni koji žele biti fit i paziti na zdravlje. Uz brojač koraka na pametnom satu možete pratiti koliko se krećete ili trenirate. Možete i slušati glazbu dok trčite a da ne morate nositi smartphone u džepu i riskirati da vam ispadne. Tu su i značajke koje mjere sagorijevanje kalorija i kvalitetu spavanja. S obzirom na to da pametni sat mjeri otkucaje srca, može biti super poklon i za vaše starije članove obitelji, koji će tako imati uvid u bilo kakve promjene u radu srca.

Na što trebate paziti kod kupnje? Najvažnija stavka je trajanje baterije. Dobar smartwatch trebao bi izdržati bez punjenja minimalno 18-24 sata, a neki od najboljih modela, poput sve popularnijeg Xiaomi Mi Watch Lite pametnog sata, imaju bateriju koja bez punjenja može izdržati čak devet dana.

Robotski usisavač za više slobodnog vremena

Foto: Shutterstock

Pokloniti nekome (ili sebi) ovo čudo moderne tehnologije je kao da poklanjamo sate slobodnog vremena. Dok ležite na kauču i odmarate, robotski usisavač čisti umjesto vas, a vi upravljate njime preko aplikacije na mobitelu ili uz pomoć glasovnog asistenta. Može li bolje, osobito u blagdansko vrijeme, kad smo razapeti između gomile obaveza, od čišćenja do kuhanja i pečenja kolača?

Osim usisavanja prašine i mrvica, robotski usisavači imaju i mogućnost mokrog čišćenja podova. Primjerice, Xiaomi Mi Robot Vacuum MOP - Essential jedan je od najpopularnijih robotskih usisavača, s usisnom snagom od 2200 Pa, pomoću koje hvata puno prašine i nečistoće. Usisava, briše i riba, a trostruka filtracija uklanja i mikroskopski velike čestice. Ima bateriju od 2500 mAh, a kad se ona potroši, usisavač automatski pronalazi punionicu i nakon punjenja nastavlja čišćenje. Najbolje je što ima i tihi način rada, pa ga slobodno možete uključiti i dok djeca spavaju ili dok i sami malo zadrijemate gledajući božićne filmove.

Za koga je ovaj poklon idealan? Pa zapravo za sve one koji ga već nemaju. Ako želite vašu baku, roditelje ili dragu vam trudnicu poštedjeti napornog čišćenja, ovo je poklon na kojemu će vam biti jako zahvalni. Ujedno je i super poklon za useljenje, za novi bračni par ili osobe s malom djecom i kućnim ljubimcima.

Telemach ovih blagdana daje više od mobitela

Ovih blagdana Telemach je pripremio bogatu blagdansku ponudu za svoje korisnike uz koju dobivate više od mobitela. Sve što trebate je odabrati jedan od vrhunskih mobitela po super cijenama uz paket Unlimited i dobivate super dar koji će uljepšati blagdane vama ili vašim najdražima. Tijekom cijelog prosinca možete birati između šest mobitela u blagdanskoj ponudi, a pod borom ćete moći raspakirati poklone poput bežičnih slušalica, pametnog sata i robotskog usisavača.

Foto: PR

Uz Samsung Galaxy A12 dolaze bežične slušalice JBL Tune 125TWS, a uz Samsung Galaxy A52s 5G stižu Galaxy Buds2 slušalice. Prilikom kupnje uređaja Xiaomi 11T 5G dobivate robotski usisavač Mi Robot Vacuum MOP – Essential, a uz Honor 50 5G, Xiaomi 11 Lite 5G NE i POCO X3 Pro dobit ćete pametni sat. Na vama je samo da odaberete svoju idealnu kombinaciju i božićne poklone koji će vas najviše razveseliti.

Sadržaj donose Index i Telemach Hrvatska u suradnji i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više