Nebojša Glogovac je često govorio o mržnji između Hrvata i Srba: "Da nas nema, sve bi bilo idealno"

Foto: YouTube

NEBOJŠA Glogovac, srpski glumac rođen u Hercegovini, jutros je umro u Beogradu od teške bolesti. Glumci diljem bivše Jugoslavije tuguju za kolegom koji je snimao filmove diljem bivše države. Posljednju filmsku ulogu Nebojša je igrao u filmu Ustav republike Hrvatske, i tada je progovorio o mržnji između Hrvata i Srba koja ne jenjava desecima godina.

"To već vrlo dobro znamo - da je mržnja pogubna i da sve probleme koji postoje na ovom svijetu prave ljudi. Da nije nas, ovo bi bio raj. Kada su neki znanstvenici raznih profila istraživali podrijetlo mržnje Srba i Hrvata, jedan od prvih nalaza je da je to mržnja po bliskosti, kao kad se dva rođena brata mrze, kao biblijski Kain i Abel, to postoji još od pamtivijeka, ali uglavnom među ljudima. Zamislite, eto, kako bi bez toga bilo sve divno i prijateljski. Ali ta mržnja je destruktivna sila i evo kvari nam život već jako, jako dugo."

Glogovac je davao i oštrije komentare na protekli rat i događanja u Jugoslaviji.

"Ja bih volio kad bi ljudi uspjeli shvatiti koliko su Milošević, Tuđman, Alija i ostatak ekipe bili dobri u lovi od tog rata. Treba se dogoditi taj klik u narodu i da shvate da se ne trebaju svađati sa susjedom Mujom samo zato što im je tako rekao Sloba", rekao je jednom prilikom.

Pročitajte više