Neka vaš apartman izgleda veće i bolje uz ovih 5 jednostavnih trikova

Foto: Index Oglasi

APARTMANA je svake godine sve više, platforme za objavu sve su brojnije i konkurencija je velika. Na Index Oglasima možete biti sigurni da nećete nimati nikakve dodatne troškove jer Index Oglasi su jedini ZAUVIJEK BESPLATNI,  i osiguravaju vam da će vaše oglase pogledati veliki broj ljudi!

Ako još iznajmljujete manji apartman ili studio, morate biti barem korak ispred ostalih. Nakon što smo proteklog tjedna prošli kroz sve što je potrebno da gost izabere baš vaš apartman, ovaj tjedan posvetit ćemo jednostavnim i jeftinim trikovima koji će vaš mali apartman učiniti većim, ali i boravak u njemu ugodnijim za vaše goste.

> Svjetlo, svjetlo, svjetlo!

Glavno pravilo svakog malog prostora je učiniti ga što svjetlijim i prozračnijim. Dok tamnije boje možda ostavljaju topliji dojam, one također upijaju svjetlost umjesto da ga reflektiraju, tako čineći prostor manjim. Taj ćete problem najjednostavnije riješiti bojanjem zidova u svijetle boje. Tu prvenstveno mislimo na bijelu, a zatim i na svijetle pastelne nijanse žute, zelene, plave i drugih boja. Također, izbjegnite svako moguće blokiranje vanjskog svjetla: riješite se teških i zagasitih zavjesa ili ormara tik do prozora, ništa ne osvježava stan više od danjeg svjetla.

> Krenite prema gore

Iako je vaš apartman manji, bitno je ostaviti dovoljno otvorenog prostora u njemu kako se gost ne bi osjećao skučeno ili pod pritiskom, na kraju krajeva – na odmoru je. To je isto jedan od razloga zbog kojeg je kod vas, a ne u hotelu. Oslobodite prostor vertikalnim policama i ormarima: osim što će ostaviti više praznih površina, visok i uzak namještaj vizualno će izdužiti vaš apartman i učiniti ga višim, a time i prostranijim.

> Veličina je ipak bitna

"Cantaloupe rule"  ili na hrvatskom "pravilo dinje", nešto je što Sabrina Soto, ekspert za uređenje interijera u američkom Targetu, najčešće navodi kao savršeno mjerilo kod najteže ideje – što kada smo apartman upotrijebili svim nužnim dijelovima i trebamo mu dati osobnost. Pravilo dinje govori da niti jedan ukras u malom prostoru ne smije bit manji od dinje. Takvi predmeti, pogotovo kada ih je više, stvaraju dojam nakrcanosti. Umjesto više manjih predmeta, radije odaberite par većih koji će stvoriti priču. Hoće li to biti biljka, stari pisaći stroj s Hrelića ili zanimljiva slika na zidu, to ostaje na izbor vašoj kreativnosti.

> Postanite majstori iluzije

Micanje tamnih zavjesa i svijetle boje već smo prošli, no nekoliko je vrlo jednostavnih trikova koji će u trenu otvoriti vaš apartman. Osim ako stvarno nisu nužne, riješite se zavjesa! Prozor kroz koji se pruža otvoreni pogled mijenja cijelu prostoriju, a dojam pojačajte ogledalom nasuprot prozora. Ono će stvoriti dubinu, a u isto vrijeme reflektirati svjetlost. Izdužite sobu vodoravnim linijama na zidu ili podu, a možete za isto iskoristiti i prugasti tepih. Na kraju krajeva, jednostavnom pregradom stvorite novu prostoriju bez da izgubite jedinstvo prostora, baš kao iznajmljivači ovog apartmana.

Prozirno je ključ

Možda i najlakši način da stvorite prostor je da ono što ga mora zauzeti učinite prozračnim. Stakleni stol, prozirna pregrada i slično poslužit će svrsi kojoj su namijenjeni, ali će propustiti svjetlo i "utopiti" se u apartmanu. Jedan od najboljih primjera su prozirne stolice koje daju dozu modernosti kao odličan detalj u rustikalnom uređenju.

INDEX OGLASI – jedini besplatan i najbrže rastući oglasnik u Hrvatskoj!
 
INDEX OGLASI, potpuno besplatni mali oglasnik pokrenut je prije nešto više od godinu dana. Osim preglednog, brzog i jednostavnog sučelja, posebnost ovoga oglasnika jest da su Index Oglasi potpuno besplatan mali oglasnik koji ne naplaćuje objavu oglasa niti u jednoj kategoriji, čak niti u kategoriji Auto-moto te kategoriji Nekretnine.

Na Index Oglasima u ovom trenutku možete pronaći više od 15.000 stanova, više od 8.000 kuća te skoro 12.200 automobila. Registrirano je više od 46.000 korisnika, a Facebook stranicu prati više od 115.000 ljudi!

Korisnici Index Oglasa kao glavni adut ističu činjenicu da je predaja oglasa u svim kategorijama potpuno besplatna, čak i kod prodaje stanova i automobila. Velik broj oglasa već u prvom danu pregleda više od 10.000 ljudi, dok pojedini oglasi skupe i preko 100.000 pregleda.

Index Oglase pregledajte ili besplatno predajte na adresi www.index.hr/oglasi
 

 


 

Pročitajte više