"Nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vrijeme": Ovo je boja godine za 2023.

Screenshot: Instagram

NAJPOZNATIJA tvrtka za proizvodnju boje Pantone objavila je da je boja godine za 2023. Pantone 18-1750, poznatija kao Viva Magenta.

Globalni autoritet za boje otkriva svoju boju godine svakog prosinca, a izbor za 2023. objavljen je u četvrtak. Opisana kao "nijansirani grimizni ton" koji balansira toplo i hladno, Viva Magenta je "nekonvencionalna nijansa za nekonvencionalno vrijeme", rekli su iz Pantonea u izjavi u kojoj su otkrili svoj izbor.

"Hrabra i neustrašiva, Viva Magenta je pulsirajuća boja čija bujnost potiče optimizam i radost. Moćna i osnažujuća, to je animirana crvena koja potiče eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja; naelektrizirana nijansa bez granica", dodaje se u priopćenju.

Odabir Instituta za boje Pantone namijenjen je odražavanju najnovijih trendova u svim sektorima, uključujući modu, ljepotu, tehnologiju, dizajn i uređenje doma. Prošle godine Pantone je odabrao zelenkastu nijansu nazvanu Very Pery, što je bio prvi put da je tvrtka proizvela novu nijansu za boju godine umjesto da odabere neku iz svoje arhive.

Pročitajte više