Neobičan oglas pomorca: "Želim se oženiti, tražim Slavonku jer boljih od njih nema"

Foto: 123rf

JAKOB ERGOTIĆ iz Osijeka na sebe je preuzeo važan zadatak - pronaći dobru ženu za svog najboljeg prijatelja, a ona mora biti Slavonka jer su one najbolje.

Taj je 84-godišnjak nazvao redakciju Glasa Slavonije i rekao im da krajem tjedna planira put Zubovića, mjesta pokraj Novalje na Pagu, gdje bi želio povesti i, nada se, ženu koja bi željela upoznati njegova prijatelja, 54-godišnjeg pomorca Mladena Zubovića, vlasnika nekoliko apartmana u tom mjestu. Jedina obveza te žene bila bi upoznati Zubovića, a ako se svide jedno drugom, na njima je odluka o braku,

"Živio sam u Novalji 22 godine i imao kuću sa šest apartmana. Zapošljavao sam tada samo naše Slavonke, djevojke iz Osijeka, Županje, Virovitice... i sve su one kod mene živjele gratis, a dobivale plaću. U to sam vrijeme ondje upoznao puno domaćih ljudi, među kojima je i Zubović, inače, jamčim, iznimno pošten čovjek koji ne puši, popije tek katkad bevandu uz dobru hranu. I naravno, vrlo je zgodan muškarac. Pitao me bih li mu pomogao da nađe ženu u Slavoniji, a ja bih volio kada bih u tome uspio", rekao je.

Žena koja pristane otputovati na Pag njegovom prijatelju imala bi deset dana da ga upozna, a nakon toga se on vraća na brod u Englesku.

"Zubović je u istoimenom mjestu pokraj Novalje podigao četiri apartmana i nakon brojnih godina plovidbe, kako sam kaže, želi se skrasiti s izabranicom i ondje sviti bračno gnijezdo", ispričao je njegov prijatelj.

Ostavio je i broj svog prijatelja, koji je potvrdio njegovu priču.

"Da, istina je da sam rekao Ergotiću da mi pomogne naći ženu u Slavoniji, jer boljih od Slavonki nema, to su vrlo drage i lijepe žene. U Osijeku sam bio više puta i svidjele su mi se i one i grad. Inače, ovdje kod mene u mjestu nekada je bilo dvostruko više žena nego muškaraca, a sad je situacija obrnuta. Inače, planiram raditi najduže još godinu-dvije, a onda bih se skrasio, živio pravim obiteljskim životom", ispričao je Mladen Zubović.

Zubović kaže kako bi volio upoznati ženu od 35 do 50 godina.

"Budući da imam 84 godine, ali još uvijek sam odličan vozač, i sad ću u Novalju automobilom. No bilo bi dobro da gospođica koja će poći sa mnom ima položen vozački ispit pa da se povremeno zamijenimo za upravljačem", rekao je Ergotić, a one koje odluče otići same u Novalju mogu se javiti Zuboviću na broj telefona 091/881-4126. 

Pročitajte više