Neodgodivi vrtlarski poslovi početkom godine

Foto: Press

HOBI vrtlari i zahtjevni profesionalci slažu se da je vrt pun zadataka tijekom cijele godine. Potrebno je okopavati gredice, uklanjati korov, grabljati otpalo lišće i redovito čistiti vrtne staze i terasu. Za brz i učinkovit rad potreban vam je pravi alat, a garaža ili vrtna kućica vrlo se lako napune. Kad sunce počne jako grijati, vrijeme je za obavljanje neodgodivih poslova u vrtu. Za učinkovit uvod u vrtlarsku sezonu pripremili smo popis važnih vrtnih poslova i alata koji će te poslove učiniti brzim i lakim.

Očistite terasu i kutove kuće

Prije nego što odete u vrt, pobrinite se za terasu i vrtne staze. Spojevi uz zidove puni su prašine, opalog lišća, komadića trave, a nailazite i na paučinu. GARDENA combisystem Kutna metla idealna je za čišćenje teško dostupnih kutova na stropu. Za čišćenje na visinama do 5 m preporučamo combisystem teleskopske drške. Radni kut metle može se individualno podesiti, tako da niti jedan kut ne ostane neočišćen. 

Foto: GARDENA combisystem alati kompatibilni su sa svim Gardena combisystem drškama.

Uklonite mahovinu i korov iz utora

Borba protiv korova i čišćenje praznina između opločnika najdosadniji je vrtlarski posao svih ljubitelja vrta. Zbog nepravilnog držanja i saginjanja rad uzrokuje bolove u leđima i napetost mišića. Drške GARDENA combisystem ergonomski su dizajnirane i udobne za rad. Čak i nepopularni zadaci u vrtu kao što je suzbijanje korova mogu se obaviti jednostavno i učinkovito.

GARDENA combisystem 2u1 Kombinirani strugač ima tanku oštricu od nehrđajućeg čelika za uske procjepe i zakrivljeni trokutasti luk od nehrđajućeg čelika za šire. Idealan je za uklanjanje korova između opločnika i vrtnih ploča. GARDENA combisystem 3u1 Čistač za fuge također ima metalne četke za uklanjanje mahovine, a s njime možete i pomesti već uklonjeni korov. Uklonjeni korov nemojte bacati jer od biljaka možete napraviti čaj za gnojivo.

Foto: Tanka oštrica od nehrđajućeg čelika omogućuje brzo i jednostavno uklanjanje korova iz uskih procjepa.

Očistite žlijebove

Čak i u početku godine vas može iznenaditi prljavština u žlijebovima kuće, koja može dovesti do začepljenja tijekom godine. Začepljeni žlijebovi onemogućuju otjecanje vode pa ona nekontrolirano teče i stvara probleme na krovu i fasadi. Rad na ljestvama može biti naporan i opasan, a GARDENA combisystem Čistač žlijebova pomaže u učinkovitom čišćenju žlijebova na siguran način s tla. Snažne četke i dva strugala omogućuju učinkovito čišćenje, a integrirani priključak Original GARDENA System omogućuje spajanje vrtnog crijeva i korištenje vode. Combisystem teleskopske drške preporučuju se za čišćenje žlijebova do 5 metara visine.

Foto: Teleskopske drške combisystem preporučuju se za čišćenje žlijebova do 5 metara visine.

Uklonite suvišni materijal s travnjaka

GARDENA combisystem Prilagodljive plastične grablje za lišće idealne su za uklanjanje materijala s vrtnih staza i travnjaka. Podesiva radna širina od 35 do 52 cm nudi grabljanje finog i grubog materijala poput lišća, pokošene trave, granja živice i drugog vrtnog otpada.

Foto: Podesivi razmak između zubaca omogućuje grabljanje finog ili grubog materijala.

GARDENA combisystem ima tradiciju dužu od 40 godina i već nudi više od 80 kompatibilnih alata. Lopata za snijeg, čistač žljebova ili rahljač zemlje - u asortimanu combisystem proizvoda uvijek postoji dodatak za tekuću sezonu.

Pročitajte više