Nesreće koje Hollywood pamti: Kanye zaspao za volanom, Freemana izvlačili iz auta...

Foto: Epa

GLUMAC Jeremy Renner trenutno je u bolnici s kritičnim ozljedama, ali stabilno, nakon što je doživio nezgodu prilikom čišćenja snijega. Nesreća se dogodila tijekom vikenda dok je ralicom čistio snijeg na svom imanju u sjevernoj Nevadi, koju je pogodila teška snježna oluja.

Renner je pokušavao ralicom prokrčiti prilaz svojoj kući na jezeru Tahoe, no ralica mu je prešla preko noge i, kako tvrdi njegov glasnogovornik, zadobio je tupu ozljedu prsnog koša. Renner je završio na operaciji te se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi s kritičnim ozljedama, ali stabilno.

Freemana izvlačili iz auta

Međutim, Renner nije jedina slavna osoba da je doživjela tešku nesreću koja je uključivala neko vozilo i mogla završiti na najgori način. Vjerojatno najpoznatija je ona koju je doživio Rennerov kolega Morgan Freeman. 

Freeman je 2008. godine imao prometnu nesreću u Mississippiju, a tada je izgubio nadzor nad vozilom i izletio s autoceste. Automobil mu se nekoliko puta prevrnuo i auto je na kraju bio toliko smrskan da su morali rezati lim kako bi izvukli Freemana. Freeman je u nesreći ozlijedio ruku do te mjere da je više gotovo ne može koristiti.

Kevin Hart se zabio u drvo

Glumac i komičar Kevin Hart imao je prometnu nesreću 2019. godine, i to dosta tešku. Autom u kojem je bio Hart upravljao je Jared Black, a nakon što je izgubio kontrolu nad njim, sletio je s ceste i nakon prevrtanja se zabio u drvo. 

Obojica su na kraju zadobila teške ozljede, a Hartu su posebno stradala leđa i morao je dugo ići na fizikalne terapije kako bi se potpuno oporavio.

Westu je lice bilo smrskano

Bilo je to sada već davne 2002. godine kada je glazbenik Kanye West doživio tešku prometnu nesreću. West je zaspao za volanom u vožnji, i to oko tri ujutro. Sa svojim Lexusom potom se zabio u auto koji je dolazio iz suprotnog smjera, a u nesreći mu je čeljust bila potpuno smrskana, dok je njegov suvozač zadobio prijelom obje noge.

West je završio na teškoj operaciji i ugrađena mu je metalna ploča u bradu, a usta su mu bila zatvorena više od mjesec dana.

Schwarzenegger stradao na motoru

Legendarni glumac Arnold Schwarzenegger imao je 2006. godine nesreću vozeći se na svom Harley Davidsonu, a što je još gore, s njim je bio i njegov tada 12-godišnji sin Patrick. U njih dvojicu zabio se automobil, a srećom su prošli samo s blažim ozljedama, i to ponajprije zato što su nosili kacige.

Zanimljivo je da je Arnold 2001. godine imao još jednu nesreću s motorom, ali tada je završio u bolnici sa šest polomljenih rebara.

Halle Berry prošla kroz crveno

Američka glumica Halle Berry imala je prometnu nesreću 2000. godine kada je automobilom prošla kroz crveno. Sudarila se tada s drugim automobilom i pobjegla s mjesta nesreće. Zaradila je posjekotinu za koju su bila potrebna 22 šava, ali njezini su odvjetnici tvrdili da je izgubila pamćenje jer se navodno uopće nije sjećala nesreće.

Berry je tvrdila da se odmah nakon nesreće odvezla kući i da je nakon sat i pol nazvala liječnike. Drugo jutro je nesreću prijavila policiji, a na koncu se izvukla i od jednogodišnjeg zatvora te je dobila samo kaznu društveno korisnog rada.

Broderick sudjelovao u nesreći sa smrtnim slučajem

Glumac Matthew Broderick bio je 1987. godine na odmoru u Irskoj s tadašnjom djevojkom, glumicom Jennifer Gray, a njih dvoje ondje su sudjelovali u prometnoj nesreći u kojoj su poginule dvije osobe.

Gray je kasnije opisala i kako joj se tada život promijenio. "Bila sam u prometnoj nesreći kada su stradale majka i kći i moj se život tada promijenio. Gledam svoje slike iz tih dana, s crvenog tepiha, i vidim koliko izgledam šokirano i potpuno nesuvislo", ispričala je Gray.

Caitlyn Jenner sudjelovala u lančanom sudaru

Caitlyn Jenner, odnosno tada još Bruce Jenner, sudjelovala je 2015. godine u lančanom sudaru u kojem je poginula Kim Howe. Jenner je vozila auto s prikolicom i sudarila se s dva auta, a auto Kim Howe bio je gurnut u suprotni smjer te se u njega zabio nadolazeći auto te je Howe smrtno stradala.

Jenner na kraju nije bila optužena jer je vozila prema propisima, ali je platila odštetu od 800 tisuća dolara.

Pročitajte više