Nesuđena 23-godišnja hrvatska princeza osvojila Oscara

Foto: Profimedia

Nesuđena hrvatska princeza Gloria Habsburg-Lothringen (23) sinoć je slavila na dodjeli Oscara jer je dokumentarni film Navalni, na kojem je radila kao producentica, proglašen najboljim dokumentarcem godine.

 

"Uspjeli smo", napisala je Gloria na InstaStoryju uz fotku na kojoj se može vidjeti kako ekipa Navalnog na pozornici preuzima kipić.

Njenim uspjehom pohvalio se i brat Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen, praunuk posljednjeg austrijskog cara i nesuđeni hrvatski kralj.

"Želim da cijeli svijet zna - ovo je moja 23-godišnja sestra Gloria. Najpametnija je osoba koju poznajem, ugledam se na nju i volim je beskrajno, a upravo je osvojila...Je*enog Oscara!" napisao je.

Tko su Gloria i Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen?

U hrvatskim medijima često predstavljeni kao nesuđeni hrvatski kralj i princeza, Gloria i Ferdinand rođeni su kao nadvojvoda Ferdinand Zvonimir Austrijski, carski princ Austrije, kraljevski princ Ugarske, Hrvatske i Češke te nadvojvotkinja Gloria od Austrije.

Budući da nijedna od navedenih zemalja njihovu obitelj više ne priznaje kao vladare, Ferdinand je danas vozač trkaćih automobila s ambicijom da postane vozač Formule 1, dok se Gloria želi baviti filmom i produkcijom.

Njihov otac Karl glava je kuće Habsburg-Lothringen, a nekad je sjedio i u Europskom parlamentu.

Pročitajte više