Nesuglasice Stinga i Roda Stewarta oko nagrada

BRITANSKI glazbenik Sting u nedjelju je reagirao na ogorčeni napad kolege glazbenika Roda Stewarta i škotskom rockeru ponudio jednu od svojih brojnih nagrada Grammy.

Stewart (58) trenutačno ima dobro plasiran album na britanskim top listama, a potužio se kako ga uporno zaobilaze najveće nagrade glazbene industrije pa Grammy odlazi konkurentima, među ostalima i 52-godišnjem Stingu.

"Britanci ga ne dobivaju, osim ako nisu Sting. Iz njegove guzice sunce sja - on je čisti jazzer, ozbiljan čovjek koji pomaže Indijancima", rekao je Stewart u prošlotjednom intervjuu britanskome časopisu Radio Times.

"Neobično je kako ga ja nikad nisam dobio" dodao je on.

Sting je reagirao dobrohotno, iako vjerojatno ljut.

"Ja mislim da ga on zaslužuje, doista", rekao je Sting koji je osvojio 14 Grammyja, s grupom Police i kao samostalni umjetnik.

"Zamislite, Rod nije dobio Grammyja. Pada mi na um da mu pošaljem jednoga svog", rekao je Sting.

Sting je u Hong Kongu na promociji novog albuma "Sacred Love", nastalog nakon terorističkih napada na Svjetski trgovački centar u New Yorku u rujnu 2001.

Na predstavljanju novinarima izveo je tri pjesme s novoga albuma, među njima i naslovnu. Album je snimljen u novom formatu, Super Audio CD. Riječ je o surround zvuku nove multikanalne tehnike koju su razvili Sony Corp i Philips Electronics.

Pročitajte više