Nesvakidašnja akcija HGSS-a Makarska: "Hodali smo 45 minuta, nestao je prije 21 dan"

Foto: Facebook

HGSS Makarska imao je buran vikend i jednu nesvakidašnju intervenciju.

Osiguravali su dvije utrke Dalmacija ultra traila, ali i utakmicu na dnu Modrog jezera. 

"Još jedan radni vikend je iza članova HGSS stanice Makarska.U subotu 15.10.2022. smo sudjelovali u osiguranju dvije utrke Dalmacija ultra traila, gdje je 12 članova stanice strateški raspoređeno na dijelu dionice DUT-a koji prolazi područjem od Dubaca do Makarske kako bi intervenirali u slučaju potrebe. U nedjelju 16.10.2022. su 4 člana HGSS stanice Makarska sudjelovala na osiguranju spektakla na dnu presušenog Modrog jezera u Imotskom gdje se održavala utakmica između ekipa Vukodlaka i Vilenjaka", započeli su.

Još jedan radni vikend je iza članova HGSS stanice Makarska. U subotu 15.10.2022. smo sudjelovali u osiguranju dvije...

Objavljuje HGSS Stanica MakarskaNedjelja, 16. listopada 2022.

Oba događaja protekla su bez intervencija, no muke im je zadao jedan lovački pas. Sve su objasnili na svom Facebook profilu.

"Također tijekom jutra dobivamo i dojavu od lovaca sa područja Dugih njiva kod Vrgorca kako je lovački pas, koji je nestao prije 21 dana, pronađen u 12 metarskoj jami blizu zaseoka Čulavi. Na teren su se uputila 2 člana stanice te su nakon 45 minuta hoda od najbliže prometnice došli do jame iz koje su uspješno spasili nesretnu ali razigranu kujicu te je predali vlasniku", opisali su intervenciju spašavanja psa.

Pročitajte više