Netko je u samo 24 sata pokrao minijature iz Malog Zagreba

Foto: Facebook

MALI ZAGREB je serija minijaturnih instalacija koje su postavljene u centru grada, a u ovogodišnjem izdanju možete ih pronaći na 14 lokacija. Neki su se već bacili u traganje, ali i krađu.

"Dok vi po gradu tražite #malizagreb minijature, mi tražimo lopove istih. U roku od 24 sata od postavljanja, neki su sebično odlučili da bi zgodno bilo maznuti pojedine radove za sebe. Razumijemo, jako su simpatične i slatke, i mi si želimo imati neke doma, ali ovo je umjetnički projekt namijenjen svima - vama, građanima, prolaznicima, turistima i svima koji ciljano i ushićeno žele razgledati #malizagreb na 14 gradskih lokacija", objavio je autor minijatura, umjetnik i redatelj Filip Filković Philatz na Facebooku.

>>Redatelj stvorio "Mali Zagreb": Minijaturne zgrade i kućice osvojile društvene mreže

"Mi smo trenutno u procesu dodavanja i zamjene otuđenih minijatura i naš prijedlog za dalje, kao i od samog početka, je vrlo jednostavan - ajmo molim vas u minijaturama uživati svi zajedno, može?" dodao je.

Serija radova inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale s gradom.

Filković je sa suradnicima Mijom Martinović, Josipom Kresovićem i Lucijom Švob nastavio priču o Malom Zagrebu, ovog puta prikazujući izloge obrtničkih radnji u minijaturnim proporcijama, poput urarske, postolarske i krojačke radnje te dućana i slastičarnica.

Pročitajte više