Neutješni kolege ispratili Nedu Arnerić: "Bila je oličenje života i ljubavi"

Foto: Pixsell

U JUGOSLOVENSKOJ kinoteci u Beogradu održana je komemoracija za glumicu Nedu Arnerić od koje su se došli oprostiti brojni prijatelji i kolege te njen brat.

Skup je počeo minutom šutnje nakon čega su pročitani telegrami Lordana Zafranovića, Mire Banjac, Gorana Paskaljevića i Društva hrvatskih redatelja, prenosi Kurir

"Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvijezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dušica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragocjeno", napisao je u telegramu Zafranović.

Glumac Feđa Stojanović se potresnim govorom oprostio od kolegice. 

"Gluma je Nedi donijela puno, ali puno joj je i oduzela. Rano se počela baviti glumom, a naše prijateljstvo razvilo se prije četiri godine kada smo igrali Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo. Bila je prava dama, fina i uglađena i kao takva odudarala je iz sredine. Ipak, bila je često i nesigurna u sebe, a tome je doprinijela i depresija iz koje se, nažalost, nije izvukla. Nema više Nede, nema moje prijateljice", rekao je.

Nakon govora, Nedini prijatelji pogledali su film Ukleti smo, Irina koji je snimljen 1973. 

Na komemoraciji su među mnogim kolegama prisustvovali Mima Karadžić, Milica Zarić, Anica Dobra, Rada Đuričin i Branko Cvejić.

Ispraćaj za kremaciju najavljen je za subotu, 18. siječnja, u 16:30 na Novom groblju u Beogradu, a urna s njenim posmrtnim ostacima bit će položena u Aleji zaslužnih građana. 

Pročitajte više