Neviđena euforija na Gibonnijevom koncertu u Tvornici

GIBONNI je novi Mišo Kovač, barem što se tiče onog dobrog starog pokreta kad izvođač digne ruke u zrak, a publika uglas pjeva sve do kraja pjesme. Njegova dva uzastopna zagrebačka koncerta u Tvornici pokazala su da je i dalje bez sumnje najpopularniji hrvatski izvođač, a Gibonni je i sam pokazao koliko mu je stalo do svoje publike obrativši im se riječima: "Tražio sam da ulaznice za ove koncerte budu jeftinije što je god moguće. Ne zanima me ekipa s dubokim novčanicima, zanima me ritam duše i srca. Hvala vam što ste takvi, nisam idiot i znam to cijeniti!".

Goran Bare, Maya Azucena, Damir Urban i ekipa vrsnih glazbenika pobrinuli su se uz Gibonnija da promocija live albuma "Acoustic/Electric" posjetiteljima ostane u dugom sjećanju. Neuobičajeno pričljiv, Gibonni je s euforičnom publikom podijelio brojne anegdote iz bogate karijere, a da će večer biti nešto drukčija nego njegovi ostali koncerti, najavio je riječima: "Sutra ne radim, nemam nikakve obaveze, pa ova večer traje dok me grlo služi". Grlo ga je, čisto informacije radi, služilo puna tri sata, u kojima su se redali njegovi najveći hitovi iz čitave karijere.

Osim dobroj glazbi, na koncertu smo svjedočili izljevu ljubavi jednog para, Gibonnijevoj velikodušnosti po pitanju stolica (sve ih je s pozornice preselio u publiku "da ljudi imaju gdje sjesti"), a trosatni glazbeni spektakl iz publike su, osim poznatih Hrvat(ic)a, pratili Gibonnijevi prijatelji i obitelj. Opuštena atmosfera vrhunac je dosegla kad su najveći fanovi iz publike dovikivali imena pjesama koje je Gibo "zaboravio" otpjevati, a on ih je "u hodu" uvrštavao u repertoar pa se koncert, na radost stotina posjetitelja, itekako oduljio.

Turneja na kojoj Gibonni u intimnoj atmosferi predstavlja novi live album nastavlja se 15. veljače u Varaždinu, a dan nakon "Acoustic/Electric" bit će promoviran u Osijeku. U zadarskoj Hrvatskoj kazališnoj kući nastupit će 22. i 23. veljače, a turneja završava u splitskoj maloj dvorani Gripe, 29. veljače. Ukoliko niste, svakako pokušajte doći do ulaznica, jer koncert s ovoliko duha, pozitivne energije i, prije svega, odlične glazbe, prava je rijetkost i svakako ga se isplati pogledati, pa čak i ako niste najveći Gibonnijevi obožavatelji.

D.K.
Foto: L.T.

Pročitajte više