Nevjerojatan talent mlade Hrvatice: Šokirat će vas što zapravo vidite na ovoj fotki

Foto: Privatni album

TENA GRGIĆ, umjetničkog imena ARTENA, mlada je diplomirana grafička dizajnerica koja je bodypainting podigla na novu razinu. Samouka slikarica je jednom prilikom nakon slikanja nastavila bojati već bojom isprljane ruke i primijetila kako joj se percepcija mijenja te sve postaje plošnije. Tako se dosjetila obojiti i cijelo tijelo, a rezultat je oduševio mnoge. Ono što nju najviše uzbuđuje je činjenica da je njeno platno živo, kreće se i diše. 

Nakon suradnje s grupama O.S.D.S i U pol' 9 kod Sabe njen rad zamijetila je i Ella Dvornik koja joj se odlučila dati u ruke povodom zahvale svojim Instagram followerima kojih je sada pola milijuna.

"Brat me neko vrijeme nagovarao da napravim Tik Tok profil, međutim, ja nisam vidjela smisao u tome jer cijenim svoje vrijeme kojeg nemam na gubljenje, no ipak sam ga napravila i stavila nekoliko videa svog bodypaintinga. Nedugo nakon otvaranja profila zapratila me Ella Dvornik i podijelila moj rad na svom Instagramu, a nakon mjesec dana mi se javila sa željom da me angažira za posao", priča nam Tena te dodaje da je suradnja s Ellom bila posve opuštena i bez ikakvih izvolijevanja kakva bi netko možda očekivao od poznate osobe, no s druge strane i vrlo profesionalna.

"Ella je skroz normalna i opuštena osoba. Snimali smo u njenom stanu bez ikakvog pritiska i uživali u cijelom u procesu. Njena Balie nije uopće mogla prepoznati majku nakon što sam je oslikala. Ella se odlično snašla u ulozi oslikanog modela. Poznato je da je uvijek voljela eksperimentirati s različitim stilovima, zbog čega joj nije teško pala ova transformacija. Zanimljiva je jedna anegdota vezana uz photosession. Za vrijeme fotografiranja Ella je u jednom trenutku digla nogu na gumu, mislila sam da će tako pozirati, no odlučila je stati na gumu i pala preko svega. Sve je završilo s puno smijeha. Nasreću, i bez ozljeda", prepričava Tena kroz smijeh.

"Jedini neoslikani dio modela su oči koje razotkrivaju optičku iluziju i brišu granicu između realnosti i nerealnosti. Ako se djelo ne ovjekovječi fotografijom, ne ostaje sačuvano jer se boja opere s tijela, s odjeće, doduše, dosta teže. Zbog toga je ovaj tip umjetnosti izazovan, zahtjevan i zanimljiv", naglašava Tena koja se prije godinu dana iz Zagreba vratila u rodnu Kutinu i pokrenuti svoj obrt. 

U sklopu obrta uz bodypainting nudi i usluge grafičkog dizajna te dekoriranja vjenčanja, a njena velika ljubav je i irski ples. U Zagrebu je imala svoju školu irskog plesa Irish Heart, a kada se vratila u Kutinu, pokrenula je irski aerobik.

"Nakon nekog vremena stagniranja pokrenula sam irski aerobik - vrstu treninga koja kombinira ritmičke aerobne vježbe s istezanjem i vježbom snage. Sve se odvija uz veselu irsku glazbu. Također imamo i zabavne plesne koreografije. Osim povećanja snage i fleksibilnosti, moj cilj je stvoriti zajednicu žena od 30 do 70 godina koje žele odvojiti tjedno dva sata za sebe, zabaviti se, podružiti i pritom oblikovati lijepo tijelo i poboljšati svoje zdravlje. Općenito, irski ples je fizički jako zahtjevan. Treba puno energije, gracioznost, fizičku snagu, fleksibilnost, kondiciju i disciplinu te sate i sate treniranja. Savladavanjem svih tih vještina, njegova ljepota dolazi do izražaja. Kod svog trenera Haralda Habermayera u Beču, osim plesa, učila sam i kako biti dobar trener", objašnjava Tena koja se u rodnu Kutinu vratila zbog poduzetničkog inkubatora koji mladim poduzetnicima nudi uredski prostor i osnovnu opremu za rad.


 
"Zagreb je postao jako skup za život. Toliko sam se trudila i radila da zaradim plaću od koje sam morala izdvajati enormnu svotu mjesečno samo da platim stan, režije, obrt i ostalo. U Kutini trenutno živim u obiteljskoj kući, što ne smatram problemom jer je Zagreb samo sat vremena vožnje i planiram se tamo vratiti. Otvaranje obrta za mene je bio logičan potez jer više nisam htjela pa cijele dani raditi u nečijoj firmi i čekati vikend da bih imala koji sat za sebe. Ne želim živjeti na autopilotu i čekati penziju da bih se bavila nečime što me stvarno čini sretnom. Sad je vrijeme za to", zaključuje Tena koju su, među ostalim, ohrabrili i brojni pozitivne komentari followera.

"Pišu mi da je lijepo vidjeti nešto tako veselo u moru negativnih vijesti. Meni nije problem raditi, mogu raditi i danima od nula do 24, no želim raditi nešto što me veseli i što će na neki način pomoći drugima ili im barem uljepšati život. Bio to bodypainting, grafički dizajn, slikarstvo, irski ples, fotografija ili najam cvjetnih dekoracija", zaključila je.

Pročitajte više