Nevjerojatna avantura pijanih turista: "Pili smo cijelu noć, ujutro smo se našli u Siriji"

Foto: Facebook

DA CJELODNEVNO opijanje može završiti na nemogućim mjestima, uvjerila su se trojica britanskih turista koje je alkohol toliko "uzeo" da su završili u ratom razorenoj Siriji.

Lewis Ellis, Alex McCormick i James Wallman nakon cijele noći opijanja u turističkom resortu Ayia Napi na Cipru odlučili su se ukrcati na turistički brod i gledati dupine. Problem je nastao kad su se ukrcali na brod koji nije bio turistički, a to im je postalo jasno nakon što su prošli više od stotinu kilometara, piše Daily Mail.

"Bilo mi je odmah čudno to što smo bili jedini stranci na brodu, no bio sam jako mamuran i odlučio sam ne postavljati nikakva pitanja. Ipak nakon nekoliko sati vožnje skupio sam snage i pitao: 'Koliko se još moramo udaljiti od kopna'", ispričao je Ellis.

Na pitanje im nitko nije odgovorio pa su počeli paničariti.

"Vikali smo da se moramo hitno vratiti, no brod je nakon nekoliko sati vožnje pristao u neku luku. Pogledali smo se i zapitali: 'Koji kurac ćemo sada'", dodao je.

Kad je brod pristao, dečkima su rekli da ostanu na njemu prije nego što ih ruski vojnici odvedu u svoju bazu. Trojica turista pojma nisu imala gdje su, a potom se jedan od njih uspio ulogirati na Facebook. Pisalo je - Tartus, Sirija. Riječ je o gradiću na obali koji je tek 50 kilometara udaljen od ratom uništenog Homsa i mjesta na kojem Rusi imaju svoju ratnu luku.

"Tad smo shvatili gdje smo. Rekli smo Rusima što se dogodilo, a oni su počeli padati na zemlju od smijeha", ispričali su dečki.

Vojnici su im dopustili da snime nekoliko fotografija za uspomenu, a potom su im osigurali brod za povratak na Cipar. 

Pročitajte više