Nevjerojatna transformacija ljepotice u ženskog diva

TANYA ANGUS iz američke države Nevade pati od rijetkog poremećaja rasta pod nazivom Acromeglia, poznatom još kao "gigantizam", te se sa svojih gotovo dva metra visine i 217 kilograma smatra jednom od najvećih žena na svijetu.

Mislili da se pretvara u muškarca

Nekada ljepotica u tinejdžerskim godinama, za kojom su se okretali mladići, a sada glomazna 30-godišnja žena, ima samo jednu želju, a to je da se zaustavi njezin rast kako bi koliko-toliko mogla normalno živjeti. Međutim, liječnici tvrde kako je ona jedina žena na svijetu čiji rast ne mogu usporiti lijekovima.

"Još uvijek mi ostaje nada. Bez nade nemam ništa", kaže mlada žena. Uz sve te probleme, Tanya je počela patiti od migrena, ali i od depresija. Tome je uvelike pridonijelo to što su svi oko nje mislili da se pretvara - u muškarca. Najviše ju je pogodilo što je to pomislio i njezin dotadašnji dečko, koji je posumnjao u to da je ona prije nego su se upoznali i bila muškarac.

Dva tumora i infarkt

To ju je emotivno devastiralo nakon čega se povukla u obiteljsku izolaciju. Ubrzo se doznao uzrok njezinog poremećaja. Tumor na mozgu, veličine grejpfruta, bio je uzročnik naglog povećanja lučenja hormona rasta u djevojčinu organizmu. I dok je njezin tadašnji liječnik digao ruke od nje, tvrdeći da se ništa ne može učiniti, njezina je majka, inače vatrogaskinja, preko interneta pronašla liječnika koji je pristao operirati Tanyau. Tumor je uklonjen iako je ostalo nekoliko njegovih djelića.

200,000 dolara za liječenje

Nažalost, nekoliko godina kasnije pojavio se novi tumor na mozgu, ali je i on uklonjen. Uslijedio je infarkt koji je dodatno narušio zdravlje nesretne djevojke.

Nakon što su mnogi liječnici prognozirali njezinu brzu smrt te nakon što je njezina obitelj potrošila gotovo 200,000 dolara na liječenje, Tanya je sada u rukama novog liječnika, a nada ju u usporavanje rasta ne prestaje napuštati.

Pročitajte više