Nije mogao pronaći djevojku pa je sve prepustio AI-ju. Sada je zaručen

Screenshot: X

ALEKSANDAR ZHADAN 23-godišnji je IT stručnjak iz Rusije koji nije imao sreće u ljubavi pa je odlučio prepustiti umjetnoj inteligenciji da pronađe pravu djevojku za njega.  

Naime, Aleksandar je otkrio kako je, služeći se ChatGPT-jem, filtrirao i analizirao čak 5239 profila djevojaka na raznim stranicama za upoznavanje, a umjetna inteligencija zatim je analizirala podatke te odabrala najbolju partnericu za njega.  

U viralnoj priči koju je objavio na X-u objasnio je kako je bio razočaran iskustvom na raznim platformama poput Tindera. Naime, nakon što bi pokrenuo razgovor s nekom zanimljivom djevojkom, ona bi ubrzo prekinula komunikaciju. 

Zaključio je da takvim pristupom samo "gubi vrijeme" pa je naredio ChatGPT-ju da pregleda profile pomoću raznih filtera koje je odredio, poput astroloških i vjerskih referenci te "fotografija koje previše otkrivaju". 

Ljubavni razgovori umjetne inteligencije 

No zatim je otišao korak dalje i naredio ChatGPT-ju da komunicira s izabranim kandidatkinjama, a za "treniranje" umjetne inteligencije da razgovara s potencijalnim djevojkama trebalo mu je 120 sati. To je učinio tako da je učitao svoje prethodne razgovore s djevojkama, postavio provjeru valjanosti odgovora i pratio rezultate. 

ChatGPT pomogao mu je da ode na 12 spojeva, a na jednom od njih susreo se s Karinom, svojom budućom suprugom. 

Upoznao buduću suprugu 

Umjetna inteligencija savjetovala mu je da na spojevima priča o svom djetinjstvu, roditeljima, ciljevima i vrijednostima kako bi mogla procijeniti koliko su djevojke "pogodne za dugoročnu vezu". 

 

"Išao sam na sastanke, procjenjivao odgovara li mi djevojka ili ne. Na osnovu iskustva napravio bih recenziju (što mi se svidjelo, a što ne) i dodao je u bazu podataka", objasnio je rekavši kako je djevojci kasnije priznao da ju je pronašao pomoću ChatGPT-ja, no da su i dalje zajedno. 

Pročitajte više