"Nije prigodna za djecu": Znate li za zabranjenu epizodu Spužva Boba iz 2003. godine?

Foto: YouTube

JEDNA je epizoda i danas vrlo popularnog crtića Spužva Bob Skockani zabranjena zbog scene u kojoj glavni likovi, Spužva Bob, Patrik i Klještić, kradu žensko donje rublje.

Epizoda je snimljena 2003. godine i zove se Mid Life Crustacean, a pred kraj epizode glavni junaci idu u "krađu gaćica". Nickelodeon je naknadno označio ovu epizodu kontroverznom i neprimjerenom za djecu te su je na kraju i uklonili.

U spomenutoj epizodi Klještić prolazi kroz svojevrsnu krizi srednjih godina, a Patrick i Spužva Bob mu pomažu da se vrati u mladost. Kreću potom u avanturu, koja na kraju završava provalom u jednu od kuća i krađom ženskih gaćica. Na kraju, da stvar bude neobičnija, ispalo je da su provalili u kuću Klještićeve majke, koja ga potom otjera u njegovu staru sobu i krevet.

Nickelodeon je epizodu uklonio 2018. godine. "Povukli smo je 2018. godine jer nije prigodna za djecu i ne zadovoljava standarde", rekli su iz kompanije za IGN 2021. godine.

Nije jedina zabranjena epizoda

Podsjetimo još, ovo nije jedina epizoda Spužva Boba koja je dobila zabranu. Prije dvije godine tvrtka je uklonila epizodu Kwarantined Crab zbog pandemije koronavirusa.

David Bittler iz odjela komunikacija za NBC News je rekao da se epizoda Kwarantined Crab neće prikazati zbog osjetljivosti teme, odnosno globalne i stvarne pandemije koja se događa u svijetu.

Riječ je o epizodi iz 12. sezone u kojoj inspektor obavještava osoblje i posjetitelje restorana brze hrane Rakova poslastica, čiji je vlasnik gospodin Klještić, da se moraju izolirati, što izaziva paniku.

Pročitajte više