"Nije uložila u izgled": Odbili je zaposliti jer se na razgovoru pojavila bez šminke

Screenshot: TikTok

TIKTOKERICA Melissa Weaver iz New Yorka objavila je viralni video u kojem je ispričala kako se prijavila za mjesto potpredsjednice HR-a u jednoj tehnološkoj tvrtki, no nakon što se na razgovoru za posao pojavila bez šminke, nije prošla dalje. 

"Na svako pitanje koje je postavila imala sam izvrstan odgovor. Nekoć sam radila u regrutaciji. Znam intervjuirati", objasnila je 30-godišnja Melissa, dodajući kako je ostala u šoku što nije prošla dalje jer joj je rečeno da je njezino iskustvo upravo ono što traže te kako su njezini ciljevi usklađeni s ciljevima tvrtke. 

@_melissaweaver Does wearing make up to work make a difference? #work #corporate #career #interview #job #jobsearch #makeup #jobinterview #opinion #advice #women ♬ original sound - Melissa

Nakon što je zatražila povratne informacije, osoba koja ju je intervjuirala objasnila joj je da smatra kako "nije uložila dovoljno truda u svoj izgled".  

Priča postala viralna 

"Uredila sam kosu, imala sam lijepi top, sako i neke naušnice, ali sam stavila samo malo sjajila za usne, nisam imala nimalo šminke. Inače ne nosim baš puno šminke", rekla je i zatim otkrila kako joj šminka iritira oči i kožu te zbog toga izbjegava šminkanje.  

"Znači li to da žene koje ne nose šminku na razgovorima za posao ili na svojim poslovima djeluju kao da ne ulažu toliko truda ili brige u svoj posao?" upitala je u snimci koja je pregledana gotovo 790 tisuća puta. 

"Ovo djeluje kao diskriminacija. Ne zapošljavaju vas na temelju izgleda", "Ovo je suludo", "Treba li biti važno? Ne. Je li to važno? Nažalost, da" i "Bolje da ne radiš na takvom mjestu", neki su od komentara. 

Pročitajte više