Nijemci preuzeli hrvatsku produkcijsku kuću koja je snimila Novine

Foto: Press

NJEMAČKA kompanija Beta film preuzela je većinski udio u zagrebačkom Drugom planu, neovisnoj produkcijskoj kući koja stoji iza uspješnica poput Novina i Uspjeh.

Variety piše da se investicija temelji na odlučnosti vlasnika Beta filma Jana Mojta da se još više angažira u produkciji te da se fokusira na projekte, tvrtke i regije koje imaju međunarodni potencijal.

Beta film već radi s Drugim planom na nekim projektima namijenjenima za regionalno, ali i za međunarodna tržišta. Variety spominje projekt Amnezija, triler o preprodaji droge smješten na hrvatskoj granici, a u kojemu glumi Branka Katić. Produkcija Amnezije planirana je za kasnije ove godine.

Drugi plan su 2004. godine pokrenuli Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

"Ovo je veliki trenutak, ne samo za našu kompaniju već i za hrvatsku i regionalnu audiovizualnu industriju. Ovo je veliki poticaj za naše dugogodišnje napore u prevladavanju postojeće segmentacije tržišta. Sigurni smo da će prisustvo Bete u našoj regiji doprinijeti konsolidaciji tržišta i dramatično povećati koprodukcijski potencijal cijelog ovog teritorija", rekli su iz Drugog plana za Variety, a s njima se slaže i Moritz von Kruedener iz Bete.

"Ova regija nije samo beskrajni izvor neispričanih priča već nudi i veliki potencijal u smislu kreativnih talenata i visoke kvalitete produkcije. Suradnjom s Drugim planom želimo se povezati s ovom regijom", kazao je on.

Beta film radila je na projektima kao što su Babylon Berlin i Gomorrah.

Pročitajte više