Frizeri otkrili najveće greške pri feniranju kose, evo na što morate paziti

Foto: Instagram

FENIRANJE kose jedna je od beauty rutina o kojoj ne razmišljamo previše, no jeste li se ikad zapitali radite li to pravilno? Frizeri kažu da je nepravilno feniranje glavni uzrok oštećene, suhe i beživotne kose.

Možete imati superzdravu i njegovanu kosu, no ako ne znate kako je pravilno isfenirati, rezultat će biti razočaravajući. Pitate se koje su najčešće greške koje radimo prilikom feniranja?

Vrlo jednostavno - temperatura je previsoka, fen držite preblizu i vjerojatno predugo fenirate kosu. Zvuči poznato, zar ne? No postoji i nekoliko brzih trikova za lijepu i sjajnu kosu.

Pravila uspješnog feniranja

Za početak, temeljito i nježno iščetkajte kosu nakon pranja te pazite da koristite kvalitetan pribor (pro tip: kosu iščetkajte pod kutom od 45 stupnjeva od ruba čela). Posvetite dodatnu pažnju pramenovima koji padaju uz lice i ono najvažnije – držite fen na barem tri centimetra udaljenosti od kose i usmjerite ga odozgo prema vrhovima – na taj način izbjeći ćete pucanje kose.

Predugo feniranje jedna je od najčešćih grešaka koje radimo, a u ljetnim mjesecima možete koristiti opciju hladnog feniranja ili još bolje – kosu posušiti na zraku barem jednom tjedno za onaj super hot beach look.

Pročitajte više