Video - Nina Badrić o glumi: Počela sam s "Mačkom u čizmama", vidjet ćemo gdje ću završiti

U ZAGREBU je danas održana premijera nove DreamWorksove ekranizacije junaka iz bajki, "Mačka u čizmama". Dok su u originalu glavnim macama glasove posudili Antonio Banderas i Salma Hayek, u hrvatskoj varijanti simpatični Mačak je progovorio glasom glumca Svena Medvešeka, a njegova partnerica Kitty Meka Šapa prela je i mijaukala glasom pjevačice Nine Badrić.

Mnoge naše poznate osobe dovele su svoje klince na premijeru, pa smo ondje, između ostalih, sreli i voditelja Sašu Kopljara, pjevačicu Ivanu Husar Mlinac, pjevače Sašu Lozara i Ricarda Luquea, bivšeg vaterpolista Dubravka Šimenca te Ninu Badrić.

Pjevačica nam je otkrila da jedva čeka da čuje reakcije publike: "Sinkronizacija nije samo posuditi Kitty glas, nego joj dati karakter. Pratiti svaku njezinu reakciju i pokušati se naći s ostalim likovima, pogotovo s Mačkom kojemu je Sven Medvešek dao glas. Svena nisam susretala, svatko je za sebe radio svoj lik, no surađivali smo na filmu `Libertas` Veljka Bulajića, tako da ga dobro poznajem". Na pitanje bi li se upustila u ozbiljniju glumu, naša pjevačka diva je odgovorila: "Počela sam s Mačkom u čizmama, vidjet ćemo gdje ću završiti".

Ricardo Luque: Šteta što mene nisu zvali da dam glas Mačku u čizmama

Pjevač Ricardo Luque otkrio je da su mu crtići najdraži filmski žanr. Pitali smo ga bi li se upustio u sinkronizaciju nekog glavnog lika: "Zašto ne Mačka?! Šteta što mene nisu pozvali za to".

Dubravko Šimenc također obožava crtiće i kaže da ih u njegovo doba nije bilo pa to nadoknađuje sad kad je "veliki". Dubravko ima specifičnu boju glasa pa smo ga upitali bi li se on usudio dati glas nekome crtanom junaku: "Da, ali samo dobrom liku. Najdraži lik iz crtića mi je Simba".

Saša Lozar jako voli moderne crtiće jer se uvijek dobro nasmije. Misli da je Nina Badrić odličan odabir za glas Kitty Meke Šape. Kaže da bi se i on okušao u sinkronizaciji i da bi se odlično snašao u ulozi Shreka.

Pročitajte više