Nina Kraljić se žali na organizaciju Dore. Evo kako je 2016. dospjela na Eurosong

Foto: Britta Pedersen/AP via Guliver

NINA Kraljić sinoć nije uspjela pobijediti na Dori, a odmah nakon proglašenja pobjednika javila se na Instagramu i počela žaliti. Tvrdi da nije slučajno nastupala prva, da joj fanovi šalju poruke da je broj za glasanje bio onemogućen te da je na tonskoj probi umjesto svoje pjesme 15 minuta slušala Albininu pjesmu.

Pjevačica je u jednom trenutku počela i plakati, a onda je tješila fanove i počela blokirati hejtere koji su joj se javljali na društvenim mrežama. Prije nastupa napisala je da je njezina pjesma za finale Eurosonga i hrvatska kulturna baština.

Nina Kraljić je Hrvatsku na Eurosongu predstavljala prije pet godina u Švedskoj. Tada nije dobila ni jedan glas publike budući da se gledatelje ništa nije pitalo. Dora 2016. godine nije održana, nego je HRT izabrao hrvatsku predstavnicu i pjesmu koju će otpjevati.

U ožujku 2016. godine Hrvatima je predstavljena pjesma koja ide na Eurosong, a nekoliko dana ranije HRT je objavio da na Eurosong ide Nina.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. svibnja te vjerujem u njezin veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svjetlu, kako samo ona zna", izjavio je tada voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar.

Pjesma je premijerno puštena u Music Pubu Zlatka Turkalja na HR2. Autori glazbe i teksta bili su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent bio je Thorsten Brötzmann.

"Pjesma govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika", rekla je Nina tada.

"Pazili smo na svaki detalj pjesme i nadam se da se to i osjeti. Prelijepe su slike u pitanju, zvuči vrlo internacionalno, a razumjet će nas i šira publika budući da pjevam na engleskom jeziku. Jako puno sam radila na izgovoru i radit ću i dalje jer želim da sve bude odrađeno maksimalno dobro", dodala je.

Nina se plasirala u finale Eurosonga te godine, ali je natjecanje završila kao 23. od 26. natjecatelja koji su pjevali u završnici.

Nina je godinu dana ranije pobijedila u hrvatskom Voiceu.

Pročitajte više