Nina odgovorila HDS-u povodom skandala oko Eurosonga: "Pjesmu plaćam JA"

Foto: Facebook

Hrvatsko društvo skladatelja objavilo na svojim službenim stranicama kako su ostali "neugodno iznenađeni i razočarani" odlukom HRT-a kako će se Hrvatska nakon 60 godina na Eurosongu predstavljati pjesmom stranih autora - a ne hrvatskih.

"U slučaju pjesme „Lighthouse“, ta potencijalna vrijednost i zarada u potpunosti će mimoići Hrvatsku i ljude koji u njoj žive, rade i plaćaju poreze", ističu iz HDS-a.

No, hrvatska predstavica na natjecanju za najbolju pjesmu Europe odlučila je stati svim glasinama na kraj, te se putem svojeg Facebooka javno obratila i ukazala koji je zapravo problem.

"Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu! Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača s unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje s ovim?

Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo. Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem s uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričati o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom.

Sramota me nakon milijun pogleda uopće ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama!", poručila je Nina.

Usprkos podijeljenim kritima i pohvalama, Ninina pjesma za sada jako dobro stoji na kladionicama. A kako će proći među ostalim pjesmama, vidjet ćemo u svibnju.

Pročitajte više