Nina Skorup vratila se u Hrvatsku kako bi promovirala svoju prvu knjigu

"Made in Croatia" književni je prvijenac sa nešto više od stotinjak stranica ove novinarke, dramaturginje, a svojevremeno i TV voditeljice, koja nam kaže kako je to prvi, ali nikako i zadnji put da se odlučila uhvatiti u koštac sa pisanjem.

Knjiga "Made in Croatia", svojevrsna inicijacija u književnost ove novinarke koja već neko vrijeme živi u inozemstvu, ne govori - kako nam sama kaže - o hrvatskim celebrityjima - za razliku od većine recentnih djela poznatih Hrvatica, nego je to knjiga o "susretu sa samom sobom".

Iako nije sklona odlučivanju u nekakvim radikalnim varijantama, voditeljskoj ulozi koju je ranije imala u "Glamour Cafeu", a koja je onomad zbog svoje provokativnosti podigla popriličnu medijsku prašinu, ne namjerava se vraćati - barem za sada.

"Ne želim da ovo zvuči podcjenjivački, no sada sam ipak na nekoj višoj razini. Tada sam uživala u kreativnosti koju sam imala, no popela sam se jednu stepenicu više. Taj mi posao nimalo ne nedostaje, iz njega sam se, dapače, samoinicijativno i povukla." - kazala je u razgovoru za Index Nina, koja već neko vrijeme živi u Montrealu i New Yorku.

U Hrvatsku se nedavno vratila na neodređeno vrijeme kako bi promovirala svoj prvi književni uradak, koji je - barem za sada - doživio samo hrvatsko izdanje.

Nina je knjigu promovirala u četvrtak u zagrebačkom lounge baru "Škola", uz pomoć prijatelja i kolege Denisa Kuljiša, a promocija je okupila i pristojan broj poznatih hrvatskih faca poput Viktora Drage, Alke Vuice, Aleksandra Stankovića, Fani Stipković i drugih.

B.S.
Foto: Mape

Pročitajte više