"Nisam se htjela prodati": Rihannin nastup na Super Bowlu važan je zbog ovog razloga

Foto: Profimedia/EPA

JOŠ nas nekoliko sati dijeli od početka Super Bowla, a fanovi s nestrpljenjem iščekuju Rihannin nastup na poluvremenu američkog megaspektakla. Glazbeni nastup na Super Bowlu nešto je o čemu se priča danima nakon, no ovaj je ipak po nečemu poseban.

A zašto je Rihannin nastup na Super Bowlu velika stvar? Razlog leži u njezinom bojkotu nastupa na prestižnom spektaklu.

"Neću se prodati"

Naime, ovo nije prvi put da je Rihanni ponuđen nastup na Super Bowlu i za to je imala dobar razlog. Pjevačica je odbila nastupati na Super Bowlu zbog rasnih nepravdi koje je istaknuo bivši bek San Francisco 49ersa, Colin Kaepernick.

Kaepernick je odlučio prosvjedovati u znak potpore pokretu Black Lives Matter tako što bi kleknuo prije utakmica, što je izazvalo mnoge kritike desničarskih konzervativaca. U to je vrijeme Rihanna priznala da je iz tih razloga odbila nastup u poluvremenu, navodeći da se "neće prodati".

Znak solidarnosti

U intervjuu iz 2019. objasnila je svoju odluku o bojkotu kao znaku solidarnosti prema Kaepernicku.

"Ne bih se mogla usuditi to učiniti. Za što? Tko od toga ima koristi? Ne moji ljudi", izjavila je, dodajući: "Jednostavno se nisam htjela prodati. Postoje stvari unutar te organizacije s kojima se uopće ne slažem i nisam namjeravala biti im na usluzi na bilo koji način."

Umjesto toga, te su godine obožavatelji bili počašćeni nastupom Maroon 5, koji nije dobio pohvale gledatelja. Međutim, Rihanna je sada spremna nastupiti na Super Bowlu. Što se promijenilo?

Prilika za snažnu poruku

Ovog puta Rihanna je odlučila nastupiti kako bi iskoristila ogromnu platformu koja joj je ponuđena da "zastupa imigrante, (njezinu) zemlju, Barbados i crne žene posvuda".

Podsjetimo, ovo će biti njezin prvi veliki nastup od 2018. godine, zbog čega je izjavila da je pomalo nervozna.

"Super Bowl jedna je od najvećih pozornica na svijetu. Koliko god to bilo zastrašujuće jer nisam bila na pozornici sedam godina, postoji nešto uzbudljivo u izazovu svega toga. Važno mi je da to učinim ove godine. Važno je da predstavim svoje ljude. Važno je da moj sin ovo vidi", izjavila je.

Pročitajte više