Nives Celzijus: Ispada da je prihvatljivo što me otac predstavljao kao ljubavnicu

PREMA presudi zagrebačkog Općinskog suda Nives Celzijus kriva je za povredu časti i ugleda svog oca, slovenskog književnika Aneja Sama, pravim imenom Spase Čankovića te mora platiti novčanu kaznu od 7.100 kuna. Presudom nisu zadovoljni ni Nives ni njen otac. Anej Sam smatra kako ga je kći uvrijedila i oklevetala te je zato trebala ići u zatvor, a Nives je razočarana i navodi kako iz ove sudske presude proizlazi da je prihvatljivo što ju je otac predstavljao kao ljubavnicu.

"Bila sam tužena za klevetu i uvredu, jer sam izjavila da me otac predstavljao kao ljubavnicu i time me psihički zlostavljao. Oslobođena sam tužbe za klevetu zato što je gospodin i sam za jedne dnevne novine izjavio da me u šali tako predstavljao. Ipak, optužena sam za uvredu, jer sud očito smatra da predstavljanje desetogodišnjeg djeteta nikako ne može ostaviti duševne posljedice i da to i nije baš nešto strašno. Možda je uistinu tako. Možda sam previše osjetljiva, možda pretjerano reagiram na banalne stvari. Možda su takve šale oca s desetogodišnjim djetetom, kojeg to dijete gotovo i ne poznaje, potpuno prihvatljive današnjem društvu. Voljela bih da mi je prije 18 godina netko to objasnio i dao mi do znanja kako je normalno pa da nisam uzalud potrošila toliko živaca i suza sve ove godine, gadeći se sama sebi jer sam smatrala da sudjelujem u nečem nenormalnom. Želim da sve završi pa da pokušam više ne razmišljati o tome", izjavila je Nives za Story u kojem je u prosincu 2006. godine i obznanila da ju je otac predstavljao kao ljubavnicu.

"Kako bih bila sretna da je mene moj otac napustio i da nikad više nisam čula za njega"

Nives je rekla i kako zavidi ljudima koje su očevi napustili: "Napustio ih je otac i to im je doživotni biljeg. Smatraju da je život bio nepravedan prema njima. Slušam i zavidim im. Pomislim kako bih bila sretna da je mene moj otac napustio i da nikad više nisam čula za njega". Očevo mišljenje danas je ne zanima: "Neka misli što god želi. Neka govori da sam kokoš i kurva, neka priča da sam zla. Proganjaju me duhovi prošlosti. On se stalno vraća s izjavama o meni kao da mu je najveći životni neuspjeh moja sreća. Ako mu je cilj bio da me povrijedi i slomi, uspio je. Može biti sretan", poručila je Nives.

Pročitajte više