Nives Celzijus: U Hrvatskoj su nogometaši zaštićeni jer podmićuju novinare

NOVI seks skandali u nogometnom svijetu potaknuli su najpoznatiju hrvatsku WAG-sicu Nives Celzijus na analizu te poplave razotkrivanja skandala i iznošenja prljavog rublja u medijima.

"Ne znam da li su nogometaši sve razuzdaniji ili su prošla vremena kada su ih novinari i urednici štitili od skandaloznih priča i objavljivanja javnih tajni. Kod nas u Hrvatskoj i susjednim zemljama nogometaši su još uvijek zaštićeni jer znaju novinari kako im se više isplati biti dobar sa njima nego napisati neki sočni članak za bijednu mjesečnu plaću i dobiti stisak ruke od urednika", napisala je Nives na svom blogu.

"Siroti Sammir je stao novinarima na žulj, jer njemu je teško i samom sebi platit kavu, čeka uvijek da se negdje ogrebe"

"Naši nogometaši rado će počastiti za koji lijepi članak i dobru kritiku, iako posve nezasluženu, a ako se još dobro proda - vječno će biti zahvalan `dobronamjernim novinarima`. Očito zato je i siroti Sammir stao novinarima na žulj, jer njemu je teško i samom sebi platit kavu, čeka uvijek da se negdje ogrebe, a ne i da počasti još kojeg novinara", smatra supruga bivšeg Dinamovca Dine Drpića.

"Sve si mislim kako neki nogometaš dođe u javnu kuću i onda djevojku pita koliko ima godina"

"Ipak, vani je to puno drugačije. Priča koja prodaje naslovnice, a nogometaši u skandalu je definitivno prodaju, isplatit će se novinaru više nego ulizivanje umišljenim zvijezdama. Englezi još uvijek pričaju o jadnom nesretniku John Terryju koji je samo radio ono što i svi ostali nogometaši čine, ali je eto bio uhvaćen. Kako sam i predviđala, njegova pametna, draga ženica ostala je uz njega... jer i ne zna za bolje", napisala je Nives.

"Na nju se ugledala i Wahiba Ribery koja je oprostila suprugu višemjesečno posjećivanje mlade prostitutke koja, na njihovo iznenađenje, nema ni 18 (iako izgledom i pomalo nespretnim, pretjeranim seksualnim izražajem djeluje poput kakve 15-godišnjakinje). I opet je nastala hajka na nogometaše, kao da su Francuzi prva reprezentacija koja je koristila usluge maloljetnih prostitutki i maloljetnica uopće", dodala je.

"Sve si mislim kako neki nogometaš dođe u javnu kuću i onda djevojku pita koliko ima godina. Onog trenutka čim se pojavio na takvom mjestu i više nego jasno je da razmišlja `onom drugom` glavom. Uostalom, svaki nogometaš razmišlja u tom trenutku kako je njegova izabranica, bez obzira na godine, prava sretnica jer će biti plaćena za nešto što bi druge žene rado odradile za džabe, a možda još i njima platile. Ipak, Wahibi svaka čast. Riberyjeve stvari letjele bi kroz prozor da sam na njenom mjestu. Za razliku od gospođe Terry, Wahiba, iako nije ljepotica, uvijek može naći bolje, pogotovo kao, nakon razvoda, bogata žena", smatra Nives.

Pročitajte više