Njemački ružičasti dres postao najprodavaniji u povijesti unatoč brojnim kritikama

Foto: Profimedia

Njemačka muška nogometna reprezentacija prvi put će nositi jedinstveni ružičasti gostujući dres tijekom grupne faze Europskog prvenstva na utakmici s Mađarskom. 

Dres je podigao mnogo prašine nakon što je predstavljen u ožujku, a mnogi su smatrali da nije dovoljno muževan. No ubrzo je postao najprodavaniji. "To je najprodavaniji dres u povijesti svih DFB dresova. Posebno je tražen dres s brojem 8, Toni Kroos", izjavio je glasnogovornik DFB-ovog dobavljača Adidasa Oliver Brüggen za SID.

"To je topla, prijateljska Njemačka u ružičastim majicama"

Dres je premijeru imao u ožujku na utakmici protiv Nizozemske, koju je Njemačka pobijedila 2:1, a reprezentacija je u njemu igrala i protiv Grčke, kada su upisali još jednu pobjedu. Velika potražnja za dresom krenula je već nekoliko dana nakon početka prodaje. Na očekivane kritike tradicionalista njemački nogometni savez odgovorio je pametnom marketinškom kampanjom.

Unatoč visokoj potražnji, nestašica još uvijek nema. Inače, cijena dresa nije niska. Odrasli dres košta 100 eura, a dječji 75 eura - bez dodataka. Ako se, na primjer, dodaju broj 8 i ime Toni Kroos na dres, cijena raste na 117 odnosno 92 eura.

Savezni ministar gospodarstva Robert Habeck izrazio je svoju podršku ružičastom dresu. "Oni igraju za Njemačku, a to je topla, prijateljska Njemačka u ružičastim majicama. Što više možemo poželjeti? Tako i treba biti", rekao je za Kicker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.